15.7 C
Almyros
23 Σεπτεμβρίου 2024 01:26
ESPA
ΑρχικήΚΟΣΜΟΣΗ ΕΡΤ στην Τουρκία: Συγγενείς εκλιπαρούν για βοήθεια – Τραβούν βίντεο για...

Η ΕΡΤ στην Τουρκία: Συγγενείς εκλιπαρούν για βοήθεια – Τραβούν βίντεο για να αποδείξουν ότι οι δικοί τους ζουν

Τα σωστικά συνεργεία δίνουν μάχη όλο το 24ωρο για να εντοπίσουν και να ανασύρουν ζωντανούς ανθρώπους κάτω από τα χαλάσματα στην Τουρκία. Η ελληνική αποστολή στέλνει μήνυμα αισιοδοξίας με τον απεγκλωβισμό ανθρώπων κάτω από τόνους μπετού και ατσαλιού. Ο χρόνος όμως για επιζώντες, κάτω από το δριμύ ψύχος, δεν είναι σύμμαχος.

Μιλάμε μόνο για θαύματα, για ανθρώπους οι οποίοι ίσως με κάποιον τρόπο, ακόμη και μέσα στα χαλάσματα να έχουν προστατευτεί και να βρίσκονται σε καλή κατάσταση. Άλλωστε μιλάμε για την τρίτη μέρα μετά τον καταστρεπτικό σεισμό σε ένα μήκος διακοσίων χιλιομέτρων” τόνισε ο απεσταλμένος της ΕΡΤ στην Τουρκία, Γιώργος Σιδέρης, ο οποίος βρίσκεται μαζί με την ελληνική αποστολή.

Έκανε γνωστό ότι απεγκλωβίστηκε από την ΕΜΑΚ σήμερα ακόμα ένας 15χρονος, ενώ συνεχίζονται, μετά την αλλαγή βάρδιας, οι υπεράνθρωπες προσπάθειες της ελληνικής ομάδας. Άλλωστε, δεκάδες είναι οι άνθρωποι που καταφθάνουν προς τα συνεργεία και να τους ζητούν βοήθεια.

Είναι χαρακτηριστικό ότι πλέον μόνοι τους, για να αποδείξουν ότι υπάρχουν ζωντανοί, τραβούν βίντεο, μπαίνουν μέσα στα ερείπια των σπιτιών τους και δείχνουν στη συνέχεια το υλικό στους διασώστες.

Τη δική τους μάχη όμως δίνουν και όσοι κατάφεραν να διασωθούν αφού πλέον καλούνται να αντιμετωπίσουν το κρύο και την έλλειψη βασικών αγαθών. Η απεσταλμένη της ΕΡΤ στην Τουρκία, Ελβίρα Κρίθαρη, βρίσκεται στα Άδανα, σε έναν χώρο που φιλοξενούνται άνθρωποι που έχουν μείνει στον δρόμο. Όπως λέει, είναι εξαιρετικά δύσκολο να φτάσει η ανθρωπιστική βοήθεια.

Οι καταυλισμοί στα Άδανα φιλοξενούν πολύ μεγάλο αριθμό αστέγων, όχι μόνο ανθρώπων που έχουν καταστραφεί ολοσχερώς στα σπίτια τους, αλλά και εκείνους που δεν μπορούν να μείνουν στις πολυκατοικίες γιατί έχουν υποστεί ζημιές και φθορές και είναι επικίνδυνο για το άμεσο διάστημα να παραμείνουν εκεί.

www.ertnews.gr

Περισσότερα Εδω!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο