20.7 C
Almyros
22 Σεπτεμβρίου 2024 21:17
ESPA
ΑρχικήΘΕΣΣΑΛΙΑΛάρισα: Συγκέντρωση συνταξιούχων την ερχόμενη Τρίτη

Λάρισα: Συγκέντρωση συνταξιούχων την ερχόμενη Τρίτη

Συγκέντρωση συνταξιούχων του ν. Λάρισας θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τρίτη 21 Φεβρουαρίου, στις 11.00 το πρωί, στην Κεντρική πλατεία συνεχίζοντας στο δρόμο των κινητοποιήσεων. Την απόφαση έλαβαν οι Διοικήσεις των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων έπειτα από σύσκεψη, σήμερα το πρωί, στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας. (Σε περίπτωση βροχής, η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στο κτίριο του Ε.Κ.Λ.)

Στο ψήφισμα – κάλεσμά τους αναφέρουν:

“Γιατί μετά από τις αφόρητες περικοπές 13 χρόνων στις συντάξεις μας, τις κοινωνικές αποδοχές μας, την υγεία, την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, σε όλα μας τα δικαιώματα, δεν μπορούμε να δεχθούμε ως βελτίωση της ζωής μας τις λεγόμενες αυξήσεις που γίνονται εργαλείο προπαγάνδας της κυβέρνησης για ευνόητους λόγους τη στιγμή που οι συνταξιούχοι όλα αυτά τα χρόνια των περικοπών έχασαν πάνω από εκατό δισεκατομμύρια και σήμερα η αγοραστική τους δυνατότητα μειώνεται δραματικά.  

Γιατί με τις πληρωμές των συντάξεων αποδείχθηκε ότι οι υποσχέσεις της κυβέρνησης για τέσσερις αυξήσεις που θα λάβει το σύνολο των συνταξιούχων και θα βελτιώσει την ζωή τους, ήταν όπως η ΣΕΑ είχε προειδοποιήσει, ένα μεγάλο ψέμα.

Δεν κάνουμε πίσω, διεκδικούμε και απαιτούμε όλα όσα μας έχουν αφαιρέσει σε όλα μας τα δικαιώματα:

Απαιτούμε :

Αύξηση σε όλες τις συντάξεις κύριες και επικουρικές με την ενσωμάτωση στη σύνταξη της προσωπικής διαφοράς του αντιασφαλιστικού νόμου Κατρούγκαλου. Άμεση καταβολή των πληρωμένων δώρων μας. Καταβολή των αναδρομικών σε όλους τους συνταξιούχους δίχως δικαστήρια και προαπαιτούμενα. Άμεση έκδοση των συντάξεων. Κατάργηση κάθε πλειστηριασμού στην εργατική λαϊκή κατοικία. Να καταργηθεί η εισφορά αλληλεγγύης του ν.3865/10 ΑΚΑΓΕ. Άμεση πρόσληψη προσωπικού στην υγεία – Δωρεάν υγεία και  ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Δημόσιο σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης. Άμεση καταβολή των συνδρομών 0,20 ευρώ για τις λειτουργικές ανάγκες των συνταξιουχικών οργανώσεων.

Όλοι πιο μαζικά και δυναμικά στον δρόμο του αγώνα γιατί άλλος δρόμος για την καλυτέρευση της ζωή μας δεν υπάρχει.

www.ertnews.gr

Περισσότερα Εδω!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο