17.2 C
Almyros
25 Σεπτεμβρίου 2024 01:24
ESPA
ΑρχικήΚΟΣΜΟΣΜολδαβία-Σερβία: Σάντου και Βούσιτς μίλησαν για τις δηλώσεις περί αποσταθεροποίησης στη χώρα...

Μολδαβία-Σερβία: Σάντου και Βούσιτς μίλησαν για τις δηλώσεις περί αποσταθεροποίησης στη χώρα της Μολδαβής Προέδρου

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Μολδαβίας, Maia Sandu, είχε τηλεφωνική επικοινωνία την Τετάρτη με τον Σέρβο ομόλογό του, Aleksandar Vucic, δύο ημέρες αφότου ανακοίνωσε πιθανούς κινδύνους αποσταθεροποίησης της κατάστασης στη Δημοκρατία μέσω πιθανής εμπλοκής ξένων πολιτών, μεταξύ των οποίων και από τη Σερβία.

Οι δύο ηγέτες επιβεβαίωσαν τον σεβασμό τους για την εδαφική ακεραιότητα των χωρών και εξέφρασαν την προθυμία τους να συνεργαστούν για την αποτροπή παράνομων δραστηριοτήτων στις οποίες εμπλέκονται πολίτες των δύο χωρών.

Με την ευκαιρία αυτή, η Maia Sandu συνεχάρη τη Σέρβα ομόλογό της με την ευκαιρία της Ημέρας του Κράτους, που γιορτάζεται στις 15 Φεβρουαρίου στη Σερβία.

Η  δηλώσεις της Μοδαβής Προέδρου την περασμένη Δευτέρα προκάλεσαν την αντίδραση της Σερβίας που ζήτησε εξηγήσεις διά του αντιπροέδρου της και υπουργού Εξωτερικών, Ίβιτσα Ντάτσιτς.

Για το λόγο αυτό αποφασίστηκε ο προγραμματισμένος για την Πέμπτη αγώνας πλέι οφ της Conference League μεταξύ της Σερίφ Τιρασπόλ και της Παρτιζάν Βελιγραδίου να διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών.  

Πηγή: Moldpres, Open.md.

Μετάφραση: Μιχαέλα Λαμπρινίδου

www.ertnews.gr

Περισσότερα Εδω!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο