15.7 C
Almyros
23 Σεπτεμβρίου 2024 01:19
ESPA
ΑρχικήΘΕΣΣΑΛΙΑΣεμινάριο Πρώτων Βοηθειών και ΚΑΡΠΑ από την ΕΟΔΥΑ

Σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών και ΚΑΡΠΑ από την ΕΟΔΥΑ

Βιωματικό σεμινάριο με θέμα ¨Παροχή Α΄ Βοηθειών σε επείγουσες καταστάσεις & Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση με χρήση Απινιδωτή¨ διοργάνωσαν και υλοποίησαν η ¨ΕΟΔΥΑ¨ (Εθελοντική Ομάδα Διάσωσης & Υγειονομικών Αποστολών) σε συνεργασία με τη Διεύθυνση της ¨ΑΚΤΙΝΟΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΗ ΜΠΑΡΟΣ¨.

Το σεμινάριο υλοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της εταιρείας, στη διάρκεια του οποίου οι εργαζόμενοι της, είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν και να αποκτήσουν πρακτικές δεξιότητες στην εκτίμηση και την αντιμετώπιση επειγουσών καταστάσεων που απειλούν την Υγεία αλλά και τη Ζωή συνανθρώπων μας. Ειδικότερα το σεμινάριο περιλάμβανε: 

α)  Την εκτίμηση – αντιμετώπιση Τραυματισμών (απειλητικών αιμορραγιών, ρινορραγίας, καταγμάτων, εγκαυμάτων). 

β) Την εκτίμηση – αντιμετώπιση Παθολογικών καταστάσεων (λιποθυμία, επιληψία, έμφραγμα, δηλητηριάσεις, αλλεργικό shock και Οργάνωση Φαρμακείου Α΄ Βοηθειών). 

γ) Την εκτίμηση – αντιμετώπιση της Καρδιακής Ανακοπής, με την εφαρμογή τεχνικών Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης και χρήσης αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή (ΚΑΡΠΑ/ΑΕΑ).

Η ΕΟΔΥΑ ευχαριστεί την ¨ΜΠΑΡΟΣ ΑΚΤΙΝΟΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΗ¨, η οποία στα πλαίσια της ανταποδοτικότητας, έκανε Δωρεά – Χορηγία ενός Εκτυπωτή – Πολυμηχάνημα στην ΕΟΔΥΑ. Η συγκεκριμένη δωρεά – χορηγία, θα αξιοποιηθεί για την αποτελεσματικότερη οργάνωση της γραμματείας της ΕΟΔΥΑ.

Το επόμενο Πιστοποιημένο σεμινάριο, είναι προγραμματισμένο για το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου (09:30 – 14:00) και αφορά τη ¨Βασική Υποστήριξη Ζωής με χρήση Απινιδωτή (BLS/AED, ERC)¨. Απευθύνεται σε Πολίτες, Υγειονομικούς, Εκπαιδευτικούς, Προπονητές κτλ. Η υλοποίησή του θα γίνει στο IEK Omiros Larisa – ΙΕΚ Όμηρος Λάρισα στη Λάρισα (Πατρόκλου 14).

www.ertnews.gr

Περισσότερα Εδω!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο