15.7 C
Almyros
23 Σεπτεμβρίου 2024 01:32
ESPA
ΑρχικήΜΑΓΝΗΣΙΑ30 Χρόνια ΠΟΕΣΥ: Τιμές στους πρωτεργάτες και ελπίδες για το μέλλον της...

30 Χρόνια ΠΟΕΣΥ: Τιμές στους πρωτεργάτες και ελπίδες για το μέλλον της δημοσιογραφίας – Ποιοι βραβεύτηκαν [εικόνες] 

Σε μια συγκινητική επετειακή εκδήλωση στον Βόλο, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) γιόρτασε τα 30 χρόνια από την ίδρυσή της, αποτίοντας φόρο τιμής στους δημοσιογράφους που συνέβαλαν καθοριστικά στην πορεία της. Δημοσιογράφοι-μέλη της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας (ΕΣΗΕΘΣΤΕ-Ε), οι οποίοι υπήρξαν μέλη των διοικητικών συμβουλίων της ΠΟΕΣΥ, βραβεύθηκαν για την πολύτιμη συμβολή τους στην ιστορία της ομοσπονδίας. Τιμητικές πλακέτες αποδόθηκαν και στους οικείους των αείμνηστων δημοσιογράφων Άγγελου Ασβεστά και Θανάση Ευθυμιάδη.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ, Σωτήρης Τριανταφύλλου, αναφέρθηκε στην ίδρυση της Ομοσπονδίας, τονίζοντας πως η δύναμή της είναι οι άνθρωποι που την δημιούργησαν και στήριξαν όλα αυτά τα χρόνια. Σημαντικές ανακοινώσεις αφορούσαν την έκδοση λευκώματος για την 30ετή πορεία της ΠΟΕΣΥ και τη δημιουργία επετειακών γραμματοσήμων σε συνεργασία με τα ΕΛΤΑ. Τονίστηκε, επίσης, η σημασία της προσαρμογής του κλάδου στις τεχνολογικές εξελίξεις, αν και η κρίση στον δημοσιογραφικό χώρο παραμένει έντονη λόγω της έλλειψης συλλογικών συμβάσεων.

Οι βραβευθέντες Θανάσης Σαμαράς και Γιώργος Τσιγκλιφύσης αναφέρθηκαν στη δύσκολη κατάσταση που βιώνει η δημοσιογραφία τα τελευταία χρόνια, ενώ υπογραμμίστηκε η σημασία της ανθεκτικότητας της ΠΟΕΣΥ απέναντι στα προβλήματα του κλάδου. Η τελετή ολοκληρώθηκε με τιμές στους αποβιώσαντες συναδέλφους, προκαλώντας συγκίνηση σε όλους τους παρευρισκόμενους.

Περισσότερα Εδω!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο