24.6 C
Almyros
29 Σεπτεμβρίου 2024 01:26
ESPA
ΑρχικήΚΟΣΜΟΣΓερμανία: Εκτεταμένες έρευνες κατά του «Ισλαμικού Κέντρου Αμβούργου» και παγγερμανικού δικτύου

Γερμανία: Εκτεταμένες έρευνες κατά του «Ισλαμικού Κέντρου Αμβούργου» και παγγερμανικού δικτύου

Οι αρχές της Γερμανίας παρακολουθούν εδώ και χρόνια την οργάνωση «Ισλαμικό Κέντρο Αμβούργου» (ΙΖΗ), σήμερα ανέλαβαν δράση με συντονισμένες έρευνες σε επτά ομόσπονδα κρατίδια εναντίον της οργάνωσης και πέντε υπο-οργανώσεών της. Η επιχείρηση αφορούσε συνολικά 54 στόχους της IZH σε όλη τη Γερμανία με επίκεντρο όμως το Αμβούργο, όπου η οργάνωση διατηρεί το Μπλε-Τζαμί στο Alster.

“Το Ισλαμικό Κέντρο Αμβούργου είναι ύποπτο ότι στρέφεται κατά της συνταγματικής τάξης της Γερμανίας και κατά της ιδέα της διεθνούς κατανόησης”, εξηγεί σε ανακοίνωσή του το ομοσπονδιακό υπουργείο Εσωτερικών. Εικάζεται ότι η οργάνωση IZH υποστηρίζει τις δραστηριότητες της «Hisbollah» του Λιβάνου που στηρίζεται από το Ιράν και είναι απαγορευμένη στη Γερμανία.

Σύμφωνα με το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Εσωτερικών, οι δραστηριότητες του IZH του Αμβούργου είναι προσανατολισμένες στους στόχους της ισλαμικής επανάστασης της θεοκρατικής ηγεσίας του Ιράν και θεωρείται ότι λειτουργεί ως το μακρύ της χέρι στη Γερμανία.

Η Υπηρεσία Προστασίας του Συντάγματος της Γερμανίας (BfV) έχει συγκεντρώσει στοιχεία που δείχνουν ότι το «Ισλαμικό Κέντρο Αμβούργο» έχει μεγάλη επιρροή σε ορισμένα τζαμιά και οργανώσεις και στην υπόλοιπη Γερμανία και σε ορισμένα έχει τον πλήρη έλεγχο.

Ζητούμενο στις εκτεταμένες έρευνες των αρχών είναι να εξακριβωθεί, σε ποιο βαθμό η οργάνωση του Αμβούργου IZH έχει δημιουργήσει μια παγγερμανική δομή, με τζαμιά που λειτουργούν στο όνομα του ισλαμικού ιρανικού κράτους, με σαφή αντισημιτική και αντιδημοκρατική στάση και δράση.

Ανταπόκριση από Βερολίνο: Γιώργος Παππάς

www.ertnews.gr

Περισσότερα Εδω!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο