26.2 C
Almyros
23 Σεπτεμβρίου 2024 15:26
ESPA
ΑρχικήΚΟΣΜΟΣΣτο Βερολίνο ο Ερντογάν – Στην κορυφή της ατζέντας Μέση Ανατολή, μεταναστευτικό...

Στο Βερολίνο ο Ερντογάν – Στην κορυφή της ατζέντας Μέση Ανατολή, μεταναστευτικό και Eurofighter

Επίσημη επίσκεψη στη Γερμανία πραγματοποιεί ο Ταγίπ Ερντογάν. Ο Τούρκος πρόεδρος έγινε δεκτός από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ, ενώ ακολουθεί δείπνο με τον Γερμανό καγκελάριο Όλαφ Σολτς.

Πρόκειται για μία δύσκολη συνάντηση σε μία περίπλοκη συγκυρία. Ο Όλαφ Σολτς και ο Ταγίπ Ερντογάν θα συζητήσουν για την κρίση στη Μέση Ανατολή, ενώ αναμένεται να διαφωνήσουν για Ισραήλ – Χαμάς, την οποία ο Τούρκος πρόεδρος έχει χαρακτηρίσει ως απελευθερωτικό κίνημα, ενώ ο Γερμανός καγκελάριος την θεωρεί τρομοκρατική οργάνωση και έχει απαγορευτεί η δράση της στη Γερμανία.

Ανταπόκριση από το Βερολίνο: Γιώργος Παππάς

Εκνευρισμός στις ΗΠΑ για την Τουρκία

Πιέσεις στην Τουρκία προκειμένου να εγκρίνει την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, σε δύο βδομάδες, ασκεί το Στέιτ Ντιπάρτμεντ μετά την απόφαση της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της τουρκικής Εθνοσυνέλευσης για αναβολή της σχετικής συζήτησης.

Αιφνιδιάστηκαν στην Ουάσιγκτον από την αναβολή συζήτησης του θέματος της Σουηδίας στην τουρκική εθνοσυνέλευση, διότι υπήρχε η βεβαιότητα ότι το θέμα θα έκλεινε έως την επερχόμενη Σύνοδο των Υπουργών Εξωτερικών της Συμμαχίας στις Βρυξέλλες στις 28 και 29 Νοεμβρίου, ημερομηνίες που πλέον μοιάζουν ανέφικτες.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, ο Χακάν Φιντάν το είχε υποσχεθεί στον Άντονι Μπλίνκεν και το κλίμα που επικρατεί για αυτή τη νέα καθυστέρηση δεν είναι απλώς κλίμα απογοήτευσης και δυσαρέσκειας, αλλά κλίμα οργής. Ήταν τέτοια η βεβαιότητα στην Ουάσιγκτον, που προχωρούσαν παράλληλα και οι διεργασίες για να δρομολογηθεί σταδιακά και το θέμα της πώλησης των F16. Με τα νέα δεδομένα, αυτή την στιγμή κανείς στην αμερικανική πρωτεύουσα δεν είναι σε θέση να προβλέψει πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα στη σκιά μάλιστα της ανοιχτής αντιπαράθεσης για το θέμα του Ισραήλ. 

Ανταπόκριση από την Ουάσιγκτον: Λένα Αργύρη

www.ertnews.gr

Περισσότερα Εδω!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο