15.7 C
Almyros
24 Σεπτεμβρίου 2024 05:24
ESPA
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΟ καιρός με την Ν. Ζιακοπούλου: Κάνει «πρόβα» ο χειμώνας το Σαββατοκύριακο

Ο καιρός με την Ν. Ζιακοπούλου: Κάνει «πρόβα» ο χειμώνας το Σαββατοκύριακο

«Πρόβα» χειμερινού σκηνικού κάνει ο καιρός το Σαββατοκύριακο, με τη θερμοκρασίες να πέφτουν κατακόρυφα λόγω των θυελλωδών βοριάδων.

Μεγάλη προσοχή απαιτείται στους βοριάδες διότι θα είναι σαρωτικοί, ικανοί για προβλήματα σε στεριά και θάλασσα, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Νικολέτα Ζιακοπούλου.

Βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν σε διάφορες περιοχές της χώρας, ενώ τα κυριότερα χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι οι ισχυροί βορειοδυτικοί άνεμοι και η θερμοκρασία που πρόκειται να πέσει έως και 8 βαθμούς Κέλσιου.

Το Σάββατο  βροχές και σποραδικές καταιγίδες αναμένονται στη βορειοανατολική χώρα, στα νησιωτικά τμήματα του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα και δευτερευόντως στις Κυκλάδες και στην Κρήτη.

Πρόσκαιρες βροχές θα εκδηλωθούν κατά τόπους και στην υπόλοιπη χώρα. Βορειοδυτικοί άνεμοι θα επικρατήσουν στα πελάγη, με τις εντάσεις τους να φτάνουν τα 7 μποφόρ στο Ιόνιο και τα 7-8 μποφόρ στο Αιγαίο. 

Ενισχυμένοι θα είναι επίσης οι άνεμοι σε αρκετές περιοχές της Μακεδονίας και στον Κορινθιακό (Χάρτης 1). Σημειώνεται ότι η αναφορά γίνεται στις μέσες εντάσεις ανέμου και ότι κατά τόπους αναμένονται ριπές άνω των 80κm/h.

www.ertnews.gr

Περισσότερα Εδω!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο