15.5 C
Almyros
14 Οκτωβρίου 2024 06:22
ESPA
ΑρχικήΚΟΣΜΟΣΚροατία: Αποσταθεροποιητική η κήρυξη ως “ανεπιθύμητου” του γραμματέα της Πρεσβείας στο...

Κροατία: Αποσταθεροποιητική η κήρυξη ως “ανεπιθύμητου” του γραμματέα της Πρεσβείας στο Βελιγράδι

Το Υπουργείο Εξωτερικών της Κροατίας δήλωσε την Τρίτη (21/11) ότι η απόφαση της Σερβίας να ανακηρύξει τον πρώτο γραμματέα της Κροατικής Πρεσβείας στο Βελιγράδι ως persona non grata επιδεινώνει τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών και αποσταθεροποιεί την κατάσταση στην περιοχή.

Στις 20 Νοεμβρίου, το Υπουργείο Εξωτερικών της Σερβίας κήρυξε τον Hrvoje Schneider ανεπιθύμητο πρόσωπο στη Σερβία επειδή «ξεπέρασε τα όρια των διπλωματικών κανόνων», χωρίς να δώσει άλλη εξήγηση, γράφει η REL.

Η Κροατία αντιτάχθηκε στην απόφαση της Σερβίας, τονίζοντας ότι δεν αποδέχεται “τους λόγους για την απέλαση ενός διαπιστευμένου Κροάτη διπλωμάτη”.

«Η προαναφερθείσα απόφαση της Δημοκρατίας της Σερβίας αντιπροσωπεύει ένα βήμα προς την επιδείνωση των αμοιβαίων σχέσεων, καθώς και την περαιτέρω αποσταθεροποίηση ευαίσθητων πολιτικών καταστάσεων και της περιφερειακής  ασφάλειας σε μια εποχή που η σταθερότητα της Νοτιοανατολικής Ευρώπης είναι εξαιρετικής σημασίας για όλη την Ευρώπη», αναφέρεται στην ανακοίνωση του κροατικού υπουργείου.

Πηγή:abcnews.al

Μετάφραση: Σταυρούλα  Ευαγγέλου

www.ertnews.gr

Περισσότερα Εδω!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο