26.7 C
Almyros
11 Οκτωβρίου 2024 17:23
ESPA
ΑρχικήΜΑΓΝΗΣΙΑΣτάση αναμονής από τους Βολιώτες για την αγορά καυσόξυλων – Πόσο κοστίζει...

Στάση αναμονής από τους Βολιώτες για την αγορά καυσόξυλων – Πόσο κοστίζει το κυβικό και πόσο ένας τόνος πέλλετ

Ο καλός καιρός που επικρατεί παρότι είμαστε λίγες εβδομάδες από τα Χριστούγεννα καλά κρατεί στον Βόλο και την υπόλοιπη Ελλάδα. Η ζήτηση για την καυσόξυλων είναι μειωμένη σε σχέση με πέρυσι και σε αυτό συντελεί όπως προαναφέραμε ο καλός καιρός που επικρατεί αλλά και ότι την περσινή χρονιά οι πολίτες πανικοβλήθηκαν τόσο από τις αυξημένες τιμές στην ενέργεια αλλά και από τον «τσουχτερό» χειμώνα του 2021 και έσπευσαν να προμηθετούν καυσόξυλα για τις ξυλόσομπες αλλά και τα τζάκια τους.

Το TheNewspaper.gr, επικοινώνησε με τον Ιωάννη Κουλουριώτη από το ΜEGA Κέντρο Ευκαιριών, ο οποίος μας ενημερώσε για το πως κινούνται οι Βολιώτες στην αγορά των καυσόξυλων, του πέλλετ αλλά και της μπρικέτας.

Αναλυτικά τα όσα ανέφερε:

«Ο κόσμος πέρυσι αγόρασε νωρίς ξύλα, καθώς ο προπέρσινος χειμώνας είχε αρκετά χαμηλές θερμοκρασίες, και με βάση τις αγορές που έκανε και σε συνάρτηση με τον περσινό ήπειο χειμώνα έχει απόθεμα σε ξυλεία. Φέτος λόγω του καλού καιρού που επικρατεί δεν υπάρχει μεγάλη κινητικότητα και σε συνδυασμό με τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει η κοινωνία, η ζήτηση είναι μειώμενη σε σχέση με το 2022. Το χωρικό κυβικό μέτρο φέτος κοστίζει από 90 έως 120 ευρώ, ενώ το πέλλετ κοστίζει από 450 έως 800 ευρώ ο τόνος».

Περισσότερα Εδω!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο