20.4 C
Almyros
30 Σεπτεμβρίου 2024 19:19
ESPA
ΑρχικήΜΑΓΝΗΣΙΑO Bολιώτης μουσικοσυνθέτης: Ο δικός μας «Vangelis»

O Bολιώτης μουσικοσυνθέτης: Ο δικός μας «Vangelis»

Ο Βαγγέλης Παπαθανασίου υπήρξε ένας από τους εμβληματικούς Έλληνες μουσικοσυνθέτες· στο εξωτερικό έγινε γνωστός ως «Vangelis». Ο Eυάγγελος Οδυσσέας Παπαθανασίου, όπως ήταν το όνομά του γεννήθηκε στην Αγριά  Βόλου Μαγνησίας στις 29 Μαρτίου το 1943. Ο Vangelis ήταν ένας κορυφαίος Έλληνας μουσικούς και συνθέτης ηλεκτρονικής, progressive, ambient, τζαζ και ορχηστρικής μουσικής.

Άρχισε να συνθέτει από την τρυφερή ηλικία των τεσσάρων ετών, ενώ έδωσε την πρώτη του δημόσια παράσταση στην ηλικία των έξι, χωρίς να διαθέτει καμμία μουσική εκπαίδευση. Ήταν αυτοδίδακτος αν και οι γονείς του αλλά και οι δάσκαλοί του τον συμβούλευαν να παρακολουθήσει μαθήματα μουσικής. Ωστόσο σπούδασε κλασσική μουσική, ζωγραφική και σκηνοθεσία στην Ακαδημία Καλών Τεχνών.

Ο Βαγγέλης Παπαθανασίου είχε κλίση από νωρίς λοιπό. Το όραμά του το προχώρησε με πίστη και με δουλειά πολλή, δίχως εκπτώσεις και αναβολές μέχρι το τέλος. Με λίγες συναυλίες, με λίγες συνεντεύξεις, αποτραβηγμένος από την κοινωνική ζωή, με μηδαμινή παρουσία μπροστά από τις κάμερες, εύρισκε χρόνο μόνο για να συνθέτει, αφήνοντας πάντα τις μουσικές του να μιλούν αντί για ’κείνον.

ΠΗΓΗ: Lifo

Περισσότερα Εδω!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο