25.1 C
Almyros
30 Σεπτεμβρίου 2024 17:27
ESPA
ΑρχικήΜΑΓΝΗΣΙΑΟ συγγραφέας Γιώργος Σύρος στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Αλμυρού: Διαθέτουμε υψηλό πολιτιστικό...

Ο συγγραφέας Γιώργος Σύρος στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Αλμυρού: Διαθέτουμε υψηλό πολιτιστικό απόθεμα, ας το αξιοποιήσουμε [εικόνες]

Την Κυριακή 3/12 διεξήχθη η παρουσίαση του παιδικού βιβλίου «Οι Ηρωίδες μου» του συγγραφέα και μέλους του Δ.Σ. της Φιλαρχαίου Εταιρείας Αλμυρού ΟΘΡΥΣ Γιώργου Σύρου στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Αλμυρού. Γονείς και παιδιά ταξίδεψαν από την αρχαία Άλο και την μυκηναϊκή Σπάρτη μέχρι την Γιουτλάνδη των Βίκινγκς και την Ρόδο του 1522.

 «Ερέθισμα για την συγγραφή του παδικού αυτού βιβλίου στάθηκε η αγάπη της ανιψιάς μου, και κατ’ επέκταση των μικρών κοριτσιών, προς τις πριγκίπισσες και η ασύνειδη ταύτισή τους προς αυτές, σημειώνει ο ίδιος. Από την γοργόνα Θεσσαλονίκη μέχρι την πρώτη γυναίκα ιστορικό Άννα Κομνηνή, λοιπόν, τα παιδιά μαθαίνουν για αληθινές πριγκίπισσες της Ιστορίας και της Παραδόσεως μέσα από μια εκπληκτική ψηφιακή εικονογράφηση υψηλής αισθητικής. Η Ελλάδα (αλλά και η Ευρώπη) διαθέτει υψηλό πολιτιστικό απόθεμα, για  το οποίο, όπως είχε επισημάνει σε συνέντευξή του ο διεθνούς φήμης και συντοπίτης μας μουσικός Βαγγέλης Παπαθανασίου, πρέπει οι σύγχρονοι Έλληνες να ενδιαφερθούμε και να το αξιοποιήσουμε».

Περισσότερα Εδω!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο