20.7 C
Almyros
2 Οκτωβρίου 2024 20:14
ESPA
ΑρχικήΑΘΛΗΤΙΚΑΕφτάψυχη Μακάμπι

Εφτάψυχη Μακάμπι

 

Σε ματς που κρίθηκε στην λεπτομέρεια η Μακάμπι πέτυχε σπουδαία νίκη στην Γαλλία κερδίζοντας την Βιλερμπάν.

Οι Γάλλοι που παρουσιάζονται εντελώς διαφορετικοί από τότε που τα ηνία ανέλαβε ο Ποτσέκο “πάλεψαν” μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο και έφτασαν μια ανάσα από το να καταφέρουν μια σημαντική νίκη που θα τους έδινε ώθηση για την συνέχεια της Euroleague.

Ο αγώνας

Χαμηλός ήταν ο ρυθμός στο ξεκίνημα της αναμέτρησης, με το δείκτη του σκορ να κυμαίνονταν σε χαμηλά επίπεδα (6-4, 6’) υπέρ των Γάλλων. Οι εμπνεύσεις του Μπράουν, η “κυριαρχία” του Κόλσον κάτω από το καλάθι και η δυναμική παρουσία του Σόρκιν έδειξαν να… αφυπνίζουν τους φιλοξενούμενους, που απέκτησαν ένα προβάδισμα τριών πόντων (11-8). Ωστόσο, οι γηπεδούχοι με το Λοβέρν να ποστάρει, και τον Καμπαρό να σημειώνει έξι πόντους έβαλαν την Βιλερμπάν σε θέση οδηγού (19-14). Ο Ταμίτ Μπλατ ευστόχησε σε ένα… τρελό σουτ από το κέντρο και έγραψε το 19-17 στο κλείσιμο της πρώτης περιόδου.

Η Μακάμπι ήταν εντυπωσιακή στο ξεκίνημα του δεύτερου δεκαλέπτου, που έτρεξε ένα επιμέρους 16-3 και έστειλε την διαφορά σε διψήφια μεγέθη (33-22, 15’), την στιγμή που η Βιλερμπάν αστοχούσε το ένα τρίποντο μετά το άλλο. Μπόλντγουιν, Μπλατ, Κλίβελαντ και Νίμπο είχαν “σφίξει” την άμυνα των Ισραηλινών και έβρισκαν εύκολους πόντους στον αιφνιδιασμό. Ωστόσο, η ομάδα του Ποτσέκο απάντησε με δικό της σερί 15-0 και την ξανά έβαλε σε θέση οδηγού, αποκτώντας ένα προβάδισμα τεσσάρων πόντων (37-33). Ο Λοβέρν ήτα συγκλονιστικός για τους Γάλλους, ο οποίος έκανε ότι… ήθελε στο παρκέ, ενώ ο Ντεκολό ήταν άξιος συμπαραστάτης με 10 πόντους. Στην συνέχεια, υπήρξαν αρκετές εναλλαγές στο σκοράρισμα, με τις δυο ομάδες να έβρισκαν λύσεις, κυρίως, από την περίμετρο. Ο Λι με τρίποντο έκανε το 46-45, δίνοντας ένα ισχνό προβάδισμα στους Γάλλους στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Στις αρχές της τελευταίας περιόδου η Μακάμπι έδειχνε να ελέγχει το ματς, χωρίς να μπορέσει ωστόσο να ξεφύγει. Προηγήθηκε 75-71, αλλά γρήγορα οι Γάλλοι βρήκαν απαντήσεις, μειώνοντας αρχικά σε 79-77 και στη συνέχεια παίρνοντας “κεφάλι” στο σκορ με 80-79, τρία λεπτά πριν το τέλος.

Τρία λεπτά που επιφύλασσαν πολλές συγκινήσεις, ένταση, αλλαγές στο προβάδισμα και όλα έφτασαν να κριθούν στα τελευταία δευτερόλεπτα.

Ο Μπάλντγουιν πέτυχε “μεγάλο” καλάθι, ο Ντεκολό απάντησε και το σκορ έγινε 92-91 για του Ισραηλινούς 2,5” πριν το τέλος. Οι παίκτες της Μακάμπι στις βολές έμειναν ψύχραιμοι και πήραν μια σπουδαία, από κάθε άποψη, νίκη με 94-91, καθώς ο Ντεκολό αστόχησε στο τελευταίο σουτ που επιχείρησε.

Τα δεκάλεπτα: 19-17, 46-45, 66-70, 91-94.

 

Περισσότερα Εδω!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο