21.7 C
Almyros
5 Οκτωβρίου 2024 19:40
ESPA
ΑρχικήΜΑΓΝΗΣΙΑ«Κιβωτός του κόσμου»: Ένας Βολιώτης ανάμεσα στο νέο προτεινόμενο Διοικητικό Συμβούλιο

«Κιβωτός του κόσμου»: Ένας Βολιώτης ανάμεσα στο νέο προτεινόμενο Διοικητικό Συμβούλιο

Μετά τις καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας για τον πατέρα Αντώνιο, το αρμόδιο υπουργείο διόρισε νέα διοίκηση στην Κιβωτό του Κόσμου στις 22 Νοεμβρίου 2022. Αυτό αποτελείται από τους:

  • Αλεξάνδρα Μαρτίνου, οικονομολόγος, Πρόεδρος της Ένωσης «ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ», ως Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου
  • Ιωάννης Σπυρίδων Τέντες, πρώην Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου,
  • Ιωάννης Παπαδάτος, Παιδίατρος, τ. Διευθυντής Μονάδας Εντατικής Θεραπείας Νοσοκομείο Παίδων «Π. & Α. Κυριακού»,
  • Γιώργος Πρωτόπαπας, Γενικός Διευθυντής των Παιδικών Χωριών SOS,
  • Έρρικα Οικονόμου, ψυχολόγος, Γραμματέας «Φίλων της Θεοτόκου»,
  • Ανδρέας Ζομπανάκης, οικονομολόγος, Πρόεδρος του Κέντρου Ειδικών Ατόμων η «Χαρά»,
  • Κωνσταντίνος Γλούμης-Ατσαλάκης, δικηγόρος, διευθυντής Υπουργικού γραφείου Υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Η υπόθεση του ιδρυτή της κιβωτού του Κόσμου έχει παραπεμφθεί στη Δικαιοσύνη και η πρώτη δίκη έχει οριστεί για τις 11 Δεκεμβρίου.

Η πλευρά της παλιάς διοίκησης, ως έχει δικαίωμα, πρότεινε νέο διοικητικό συμβούλιο με διάρκεια δύο ετών, το οποίο αποτελείται από πρόσωπα εγνωσμένου κύρους. Η θητεία του θα έπρεπε να ξεκινήσει από τις 25 Νοεμβρίου 2023, που έληγε η προθεσμία που ο νόμος ορίζει για την παραμονή των προσώπων που ορίστηκαν από την Κυβέρνηση, καθώς η διάρκεια ήταν για έναν χρόνο.

Σύμφωνα με όσα αποκαλύπτει αποκλειστικά το TheNewspaper.gr, πρόκειται για τους:

Ιωάννη, Διώτη, τέως εισαγγελικό λειτουργό, Κωνσταντίνο Λούλη του Νικολάου, επιχειρηματία, Μιχαήλ Ράλλη του Χρήστου, Αναπληρωτή Καθηγητή Τμήματος Φαρμακευτικής ΕΚΠΑ, Νικόλαο Στεφανίδη του Μιχαήλ, Διδάκτωρ Κλινικής Ψυχολογίας, Φώτιο Μωρόγιαννη του Αθανασίου, ψυχίατρο, Διδάκτωρ Ιατρικής, Αθηνά Μανούκα του Αθανασίου, Προϊσταμένη της Κοινωνικής Υπηρεσίας της Εταιρίας Προστασίας Ανηλίκων Αθηνών, Διαπιστευμένη Διαμεσολαβήτρια Υπουργείου Δικαιοσύνης, Σοφία Γιάννου του Αθανασίου, οικονομολόγο, υπάλληλος του Υπουργείου Οικονομικών.

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν στο πρακτικό διορισμού τους, οι άνθρωποι της “Κιβωτού” από την πλευρά του π. Αντώνιου: “Είναι προφανές ότι άπαντες οι ως άνω πληρούν απολύτως τις ουσιαστικές και τυπικές προϋποθέσεις για τον ορισμό τους ως μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας, διαθέτουν υψηλό επίπεδο γνώσεων, αποδεδειγμένη και μακρόχρονη εμπειρία στους τομείς δραστηριοποίησης τους και ταυτοχρόνως διακρίνονται για το ήθος, την ακεραιότητα και την ειλικρινή διάθεση τους για κοινωνική προσφορά και ως εκ τούτου δύνανται, αυτονοήτως, να εξασφαλίσουν την εύρυθμη και σύννομη λειτουργία των προνοιακών μονάδων της Εταιρείας, σύμφωνα με το άρθρο 2 παρ. 6 περ. β του ν. 2345/1995.

Περισσότερα Εδω!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο