18.1 C
Almyros
2 Οκτωβρίου 2024 22:39
ESPA
ΑρχικήΜΑΓΝΗΣΙΑΗ Ζ. Μακρή χαιρέτησε το 23ο Νοσηλευτικό Συνέδριο στον Βόλο

Η Ζ. Μακρή χαιρέτησε το 23ο Νοσηλευτικό Συνέδριο στον Βόλο

Η Υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και βουλευτής Ν. Μαγνησίας κα Ζέττα Μ. Μακρή χαιρέτησε τις εργασίες του 23ου  Πανελλήνιου Νοσηλευτικού Συνεδρίου, που διεξήχθη στο Βόλο.

Στον χαιρετισμό της η κα Μακρή συνεχάρη τον κ. Αβραμίδη Πρόεδρο της Πανελλήνιας Συνδικαλιστικής Νοσηλευτικής Ομοσπονδίας του Εθνικού Συστήματος Υγείας, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, όλες και όλους τους λειτουργούς και επαγγελματίες του κλάδου για την διοργάνωση και για το όραμα της Νοσηλευτικής Ομοσπονδίας που 23 χρόνια στηρίζει το Εθνικό Σύστημα Υγείας με γνήσια και έμπρακτη δέσμευση.

Η Υφυπουργός Παιδείας αναφέρθηκε στις, αυξημένες για το σχολικό έτος 2023-2024, προσλήψεις των σχολικών νοσηλευτών και στο ρόλο τους στην  πρόληψη, την προαγωγή της υγείας και την αντιμετώπιση ασθένειας ή ατυχήματος στο σχολικό περιβάλλον. Ενώ, σε συνέχεια του παραπάνω, η κα Μακρή ανέδειξε το πρώτο 9μηνο εξ αποστάσεως σεμινάριο που οδηγεί σε πιστοποιητικό ΑΕΙ πάνω στη Σχολική Νοσηλευτική από το Πανεπιστήμιο Πατρών και μοριοδοτεί διορισμούς και προσλήψεις καθώς είναι αναγνωρισμένο από το ΑΣΕΠ. 

Τέλος, η Υφυπουργός Παιδείας με τις αρμοδιότητές της να αφορούν στην Επαγγελματική Εκπαίδευση, Κατάρτιση και τη Διά Βίου Μάθηση αναφέρθηκε στο τμήμα Βοηθού Νοσηλευτή στα Επαγγελματικά Λύκεια και τις ειδικότητες Βοηθού Νοσηλευτή Χειρουργείου, Βοηθού Νοσηλευτικής Γενικής Νοσηλείας, Βοηθού Νοσηλευτικής Τραυματολογίας και Βοηθού Νοσηλευτικής Ψυχικής Υγείας που παρέχονται στα Δημόσια ΙΕΚ του ΥΠΑΙΘΑ επισημαίνοντας την αναβάθμιση της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και της Διά Βίου Μάθησης με σύγχρονες ειδικότητες σε επαγγέλματα υψηλής ζήτησης και τη σύνδεση της ΕΕΚ με την αγορά εργασίας ως απάντηση στο πρόβλημα της αυξημένης ζήτησης και της χαμηλής προσφοράς σε νευραλγικά πεδία ειδίκευσης. 

Περισσότερα Εδω!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο