21.7 C
Almyros
5 Οκτωβρίου 2024 19:41
ESPA
ΑρχικήΘΕΣΣΑΛΙΑΕκδήλωση ΚΚΕ Λάρισας με ομιλητή τον Κ. Παπασταύρου: Δράση αντιπαράθεσης με την...

Εκδήλωση ΚΚΕ Λάρισας με ομιλητή τον Κ. Παπασταύρου: Δράση αντιπαράθεσης με την πολιτική της ΝΔ

“Η ελπίδα υπάρχει στο δρόμο της σύγκρουσης και της ανατροπής για τον οποίο παλεύει το ΚΚΕ”, επεσήμανε κατά την πολιτική εκδήλωση ο Κύριλλος Παπασταύρου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, στο πλαίσιο εκδήλωσης που διοργάνωσαν οι Οργανώσεις Λάρισας του ΚΚΕ.

Ο Κ. Παπασταύρου σημείωσε μεταξύ άλλων ότι, “διαμορφώνεται ένα ευρύτερο ρεύμα με ριζοσπαστικά χαρακτηριστικά που ακουμπάει και αναπτύσσεται πάνω στην αγωνιστική δράση που αναπτύχθηκε σε πολλά μέτωπα το προηγούμενο διάστημα, σε αντιπαράθεση με τη πολιτική της ΝΔ και τη συναίνεση των άλλων κομμάτων που στηρίζουν τα ίδια συμφέροντα των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, την πολιτική της ΕΕ, τα σχέδια του ΝΑΤΟ. Η δύναμη που σήμερα έχει το ΚΚΕ σε Βουλή, δήμους, περιφέρειες, το γεγονός ότι απέκτησε σε μια σειρά δήμους τη δημοτική αρχή όπως και εδώ τον δήμο Τυρνάβου είναι δύναμη που κατατίθεται ήδη σε αυτή τη κατεύθυνση, στον αγώνα για να αλλάξουμε τους συσχετισμούς, για να βγουν οι εργαζόμενοι, ο λαός και οι ανάγκες του στο προσκήνιο“.

Μιλώντας για τις καταστροφικές πλημμύρες τόνισε μεταξύ άλλων ότι “το ΚΚΕ, από την πρώτη στιγμή των πλημμυρών μπήκε μπροστά για την οργάνωση της σωτηρίας – όσο ήταν αυτό δυνατό- γειτονιών και περιοχών που απειλούνταν από τη πλημμύρα, για να οργανωθεί η αλληλεγγύη, να στηριχθούν οι πληγέντες, να ξελασπωθούν εργατικά-λαϊκά σπίτια… ».

Ο Κύριλλος Παπασταύρου υποστήριξε πως “οι όποιες παρεμβάσεις και όποια έργα προβλέπονται έχουν σαν κοινό παρονομαστή το χαμηλό κόστος και “ταυτόχρονα δυστυχώς για κάποιους η καταστροφή είναι και ευκαιρία. Στο πλαίσιο της “ανασυγκρότησης” της Θεσσαλίας ετοιμάζονται να μοιράσουν σε μεγάλες κατασκευαστικές νέα πακέτα από το Ταμείο Ανάκαμψης, να προχωρήσουν πιο επιτακτικά σχέδια περαιτέρω εμπορευματοποίησης του νερού (κάτι που βρίσκεται στα προαπαιτούμενα του Ταμείου Ανάκαμψης) που θα χρυσοπληρώνουν οι λαϊκές οικογένειες και οι αγρότες της περιοχής, σπρώχνουν σχέδια για αλλαγές στη χρήση γης και αλλαγές στην αγροτική καλλιέργεια με στόχο της συγκέντρωσης της γης σε λιγότερα χέρια, προωθούν επενδυτικά σχέδια της λεγόμενης “Πράσινης Ενέργειας” που χρυσοπληρώνουν οι εργαζόμενοι στα τιμολόγια του ρεύματος…”.

Κλείνοντας τόνισε πως “η ελπίδα υπάρχει στο δρόμο της σύγκρουσης και της ανατροπής για τον οποίο παλεύει το ΚΚΕ” Ακολούθησε μουσικό πρόγραμμα με σπουδαία έντεχνα λαϊκά τραγούδια, με τους Μιχάλη Χώτο, Έλενα Γράβαλου, Μιχάλη Ζουριδάκη, Πάνο Κράϊα, Δημήτρη Φωτίου και μια πολύ αξιόλογη ορχήστρα.

www.ertnews.gr

Περισσότερα Εδω!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο