26.7 C
Almyros
4 Οκτωβρίου 2024 15:19
ESPA
ΑρχικήΜΑΓΝΗΣΙΑΡάλι ανόδου στις τιμές των ακινήτων στον Βόλο – Πόσο αυξήθηκαν τα...

Ράλι ανόδου στις τιμές των ακινήτων στον Βόλο – Πόσο αυξήθηκαν τα ενοίκια και οι τιμές πώλησης

Σε ένα συνεχές ράλι ανόδου έχουν επιδοθεί οι τιμές των ακινήτων στον Βόλο, τις Σποράδες και την υπόλοιπη Μαγνησία. Το 2023 ήταν μία χρονιά που τα ακίνητα σημείωσαν μεγάλη αύξηση και η ενοικίαση μίας κατοικίας μοιάζει για κάποιους όνειρο καλοκαιρινής νυκτός!

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Δ’ τριμήνου, που δημοσιεύει ο Spitogatos.gr, στην ηπειρωτική Μαγνησία, η τιμή πώλησης του τετραγωνικού μέτρου αγγίζει κατά μέσο όρο τα 1.168 ευρώ. Παρουσιάζει αύξηση +6,70% σε σχέση με το Δ’ τρίμηνο, όταν πωλούνταν έναντι 1.094 €.

Στα νησιά των Βορείων Σποράδων οι τιμές εκτοξεύτηκαν σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα, αφού σημείωσαν άνοδο 15,7%. Το τετραγωνικό μέτρο διατίθεται έναντι 2.143 € έναντι 1.852 ευρώ πέρυσι.

Στον.. θεό και τα ενοίκια στον Βόλο

Η μίσθωση μίας κατοικίας δεν θεωρείται πλέον μία εύκολη υπόθεση στον Βόλο, αλλά και στην ηπειρωτική Μαγνησία γενικότερα. Οι τιμές που προκύπτουν από τον Δείκτη που δημοσιεύει ο Spitogatos.gr δείχνουν αύξηση της τάξης του 13,3% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2022. Ειδικότερα, μία κατοικία ενοικιάζεται σήμερα έναντι 6,63 € / τμ, ενώ πέρυσι το ίδιο διάστημα ο μισθωτής πλήρωνε 5,85 €.

Να σημειωθεί ότι τα τελευταία τρία χρόνια στον Βόλο έχουν κατασκευαστεί περισσότερες από 50 νέες οικοδομές, ενώ σήμερα βρίσκονται υπό αποπεράτωση άλλες τόσες! Τα νέα διαμερίσματα αυξάνουν ιδιαίτερα τους μέσους όρους των τιμών και μαζί συμπαρασύρουν και τα παλαιότερα. Παρ’ όλα αυτά, λίγα είναι τα αξιόλογα ακίνητα που εκμισθώνονται στην περιοχή.

Περισσότερα Εδω!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο