26.2 C
Almyros
23 Σεπτεμβρίου 2024 15:30
ESPA
ΑρχικήΚΟΣΜΟΣΗν. Βασίλειο: Ανεξάρτητη έρευνα για το σκάνδαλο των ταχυδρομείων – «Ελαττωματικό λογισμικό...

Ην. Βασίλειο: Ανεξάρτητη έρευνα για το σκάνδαλο των ταχυδρομείων – «Ελαττωματικό λογισμικό κατέστρεψε ζωές αθώων»

Μέτρα για την εκκαθάριση των ονομάτων εκατοντάδων υπαλλήλων των ταχυδρομείων της Βρετανίας που καταδικάστηκαν , άδικα στην πλειοψηφία τους, για το σκάνδαλο Post Office Horizon θα εξετάσουν οι υπουργοί. Πρόκειται για την πιο διαδεδομένη δικαστική αδικία στη βρετανική ιστορία, όπου μέχρι σήμερα, σε λιγότερα από 100 άτομα έχουν ακυρωθεί η καταδίκη τους, προκαλώντας εκκλήσεις για ανατροπή όλων των καταδικαστικών αποφάσεων από το σκάνδαλο.

Τουλάχιστον 700 υπαλλήλοι των βρετανικών ταχυδρομίων καταδικάστηκαν για κλοπή, απάτη και ψευδή λογιστικά στοιχεία, ενώ υπεύθυνο ήταν ένα ελαττωματικό σύστημα λογισμικού.

Άνθρωποι έντιμοι και αξιοπρεπείς που καταστράφηκαν οικονομικά και συναισθηματικά, απολύθηκαν από τις δουλειές τους, μπήκαν στη φυλακή ή αυτοκτόνησαν από ντροπή.

Αυτή την εβδομάδα βρίσκεται σε εξέλιξη μια ανεξάρτητη έρευνα για την διαλεύκανση αυτού του ζητήματος.

Το Ταχυδρομείο – το οποίο ανήκει εξ ολοκλήρου στην κυβέρνηση – ενήργησε ως εισαγγελέας όταν άσκησε τις υποθέσεις κατά των υποδιευθυντών του μεταξύ 1999 και 2015.

Πολλά θύματα του σκανδάλου εξακολουθούν να αγωνίζονται για να ανατραπούν οι καταδίκες τους ή να εξασφαλίσουν πλήρη αποζημίωση αφού αναγκάστηκαν να πληρώσουν χιλιάδες λίρες από τα δικά τους χρήματα για ελλείψεις που προκλήθηκαν από το λογιστικό λογισμικό Horizon.

Μέχρι σήμερα, 93 καταδικαστικές αποφάσεις έχουν ανατραπεί και, από αυτές, μόνο 30 άτομα έχουν συμφωνήσει για «πλήρη και οριστική διευθέτηση».

Εν τω μεταξύ, 54 υποθέσεις οδήγησαν είτε στην επικύρωση της καταδίκης, είτε στην άρνηση άδειας προσφυγής σε άτομα είτε στην αποχώρησή του από τη διαδικασία, σύμφωνα με τα Ταχυδρομεία.

Aνταπόκριση: Νατάσσα Καντζάβελου

www.ertnews.gr

Περισσότερα Εδω!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο