20.6 C
Almyros
30 Σεπτεμβρίου 2024 11:33
ESPA
ΑρχικήΜΑΓΝΗΣΙΑΆγρια κόντρα Λούλη – Παπαπέτρου με το «καλημέρα» – «Να ζητήσεις συγγνώμη...

Άγρια κόντρα Λούλη – Παπαπέτρου με το «καλημέρα» – «Να ζητήσεις συγγνώμη για όσα είπες»

Με αντιπαράθεση ξεκίνησαν οι συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου. Πρωταγωνιστές επεισοδίου στην αποψινή συνεδρίαση του οργάνου, ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης του Αχιλλέα Μπέου, Κώστας Λούλης και ο επικεφαλής της “Συμμαχίας για τον Βόλο” Νίκος Παπαπέτρος.

Σε μία παρέμβαση επί προσωπικού ο γνωστός βιομήχανος και τέως αντιδήμαρχος Πολιτισμού ζήτησε από τον κ. Παπαπέτρο να ανακαλέσει όσα είχε πει προεκλογικά περί εγκληματικής οργάνωσης.

«Για το καλό της πόλης πρέπει να υπάρχει σύγκλιση και ηρεμία. Επειδή ο αποτυχών υποψήφιος δήμαρχος μας είχε καταγγείλει ως εγκληματική οργάνωση, θίγει την τιμή και την υπόληψη εκατοντάδων οικογενειών που ήμασταν στην παράταξη. Αν συμφωνείτε με το πνεύμα της σύγκλισης, ο κ. αποτυχών υποψήφιος πρέπει να ζητήσει συγγνώμη, γιατί σε μία περίοδο έντασης ακούστηκαν πράγματα που δεν ήταν σωστά.Το θεωρώ καθοριστικό» είπε ο κ. Λούλης.

Ο κ. Παπαπέτρος απάντησε: «Είχαμε αντικείμενο της προεκλογικής περιόδου; Ας μου φέρει ο κ. Λούλης είτε γραπτή είτε προφορική δήλωση που αναφέρει, όσα ανέφερε. Αλλιώς βάζει στο στόμα μου λέξεις που δεν είπα ποτέ. Είμαι πολύ προσεκτικός για το πως διατυπώνω τις φράσεις μου».

Ο κ. Λούλης αναφερόταν στην αποκάλυψη που είχε κάνει αποκλειστικά το TheNewspaper.gr και αφορούσε στο περιεχόμενο της επιστολή του Νίκου Παπαπέτρου σε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ στις 5 Δεκεμβρίου 2022 στην οποία ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Το ζήτημα της αντιμετώπισης του «φαινομένου Μπέου» είναι ιδιαιτέρως πολύπλοκο και δυσχερές. Δεν θα ήθελα σ’ αυτό το στάδιο ν’ αναφερθώ στις ευθύνες των κομμάτων, συμπεριλαμβανομένων και αυτών του προοδευτικού φάσματος. Οι αιτίες και οι πολιτικές ευθύνες θα μπορούσαν ν’ αποτελέσουν χρήσιμα μαθήματα για το μέλλον. Για ν’ αντιμετωπισθεί όμως σοβαρά και με πιθανότητες επιτυχίας η περίπτωση «Μπέου», κατά τη γνώμη μου και όλως ενδεικτικώς, θα πρέπει το πολιτικό σύστημα να εκφραστεί ενιαία και δυναμικά. Πιο ειδικά: 

Θα πρέπει ν’ αντιμετωπιστεί ο Μπέος όχι ως τοπικό φαινόμενο, αλλά ως συστημικός κίνδυνος με επιπτώσεις Πανελλαδικής εμβέλειας. Τ’ αναδεικνυόμενα χαρακτηριστικά άσκησης της εξουσίας, όπως π.χ. οι οικονομικές και πολιτιστικές επιλογές, η μη λειτουργία των θεσμών, ο δημόσιος λόγος κλπ, δεν αφορούν μόνο την τοπική κοινωνία. Η αντίληψη ότι είναι ένας Δήμαρχος μίας κάποιας πόλης της Ελλάδας και θα πρέπει ως τέτοιος να αντιμετωπίζεται, στα πλαίσια των τοπικών εκλογών, είναι παντελώς εσφαλμένη. Εάν το πολιτικό σύστημα δεν αντιδράσει με τρόπο ανάλογο της «Χρυσής Αυγής», το φαινόμενο «Μπέου» θα διογκώνεται και δεν θα εκλείψει. Εκτός και αν αναμένουμε την κόπωση ή την αλλαγή επιλογών (πολιτικών, αθλητικών κλπ) του κ. Μπέου, ούτως ώστε με ανώδυνο τρόπο να παρακάμψουμε το πρόβλημα. Θα έχουν παρέλθει όμως τουλάχιστον άλλα τέσσερα (4) έτη!!! Και ο Μπέος θα έχει αποκτήσει χαρακτηριστικά ισοβιότητας, η δε πόλη θα κινείται σε άλλους πολιτικούς ορίζοντες (πάντως, όχι ανοικτούς!!)».

Περισσότερα Εδω!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο