20.4 C
Almyros
30 Σεπτεμβρίου 2024 21:28
ESPA
ΑρχικήΜΑΓΝΗΣΙΑΣτον Βόλο η Μάγδα Φύσσα για το βιβλίο του Β. Μάγγου

Στον Βόλο η Μάγδα Φύσσα για το βιβλίο του Β. Μάγγου

Ο Γιάννης Μάγγος, πατέρας του Βασίλειου που πέθανε πριν από σχεδόν τέσσερα χρόνια κι ενώ είχε προηγηθεί άγριος ξυλοδαρμός από αστυνομικούς κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης διαμαρτυρίας στον Βόλο, δεν έχει σταματήσει λεπτό να ζητάει δικαιοσύνη για να μην κλείσει η υπόθεση στο χαμηλότερο δυνατό επίπεδο.

Περιμένοντας την νέα δίκη των αστυνομικών που εμπλέκονται στην υπόθεση ξυλοδαρμού του γιου του η οποία είναι προγραμματισμένη για τις 24 Ιανουαρίου 2024 και στην οποία η οικογένεια θα ζητήσει να προχωρήσει το Δικαστήριο στις απαραίτητες διαδικασίες ώστε να αναβαθμιστούν οι κατηγορίες των αστυνομικών, ενημέρωσε τις προηγούμενες μέρες για κάτι… διαφορετικό και ευχάριστο.

Κυκλοφόρησε από το σλίτζι ένα βιβλίο με κείμενα και ποιήματα του Βασίλειου με τον τίτλο «Κατά τον δαίμονα εαυτού» και η παρουσίασή του θα γίνει στον Βόλο την προσεχή Δευτέρα 15 Ιανουαρίου στις 20.00,μμ Μεταμορφώσεως 19, στη Λέσχη εργαζομένων και νεολαίας Βόλου. Παράλληλα, στον ίδιο χώρο θα υπάρχει έκθεση ζωγραφικής με τίτλο «26 πορτρέτα για τον Βασίλη», με την εικαστική επιμέλεια του Δημήτρη Αστερίου.

Έχει τη σημασία του ότι το βιβλίο πωλείται ήδη σε χαμηλή τιμή και τα έσοδα πηγαίνουν για την ενίσχυση του δικαστικού αγώνα της οικογένειας Μάγγου. Άλλωστε, όπως τονίζει σε κάθε ευκαιρία ο πατέρας, Γιάννης Μάγγος, «η αλληλεγγύη είναι το στήριγμά μας και μας δίνει δύναμη να πορευόμαστε σ’ αυτούς τους δυστοπικούς καιρούς».

Πρόγραμμα δράσεων του Συντονισμού Συλλογικοτήτων Βόλου
ενόψει της δίκης των αστυνομικών
Με τις δίκες που θα διεξαχθούν στις 24/01, ο Συντονισμός Συλλογικοτήτων  Βόλου  εισέρχεται σε μία από τις πλέον κρίσιμες φάσεις δράσεις, σύμφωνα με ανακοίνωση.

Οι δράσεις αρχίζουν το Σάββατο 13/01 με τα εγκαίνια της εικαστικής έκθεσης «26 πορτρέτα για το Βασίλη» του Δημήτρη Αστερίου. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι την Τρίτη 16/01, θα διεξαχθεί στο χώρο της Λέσχης εργαζομένων και νεολαίας Βόλου (Μεταμορφώσεως 19), θα είναι ανοιχτή από τις 18:00 ως τις 21:00 (την Κυριακή 14/01 θα είναι ανοιχτή και από τις 11:00 μέχρι τις 14:00) και στο χώρο της θα διεξαχθούν μια σειρά δρώμενων, θα υπάρχει μπαρ, καθώς και υλικά οικονομικής ενίσχυσης ( μπλούζες, βιβλία, φωτογραφίες κτλ).
Την Κυριακή 14/01 στις 11:00 στο χώρο της Λέσχης εργαζομένων και νεολαίας Βόλου (Μεταμορφώσεως 19) θα δοθεί συνέντευξη τύπου με τη συμμετοχή του Γιάννη Μάγγου, της Μάγδας Φύσσα και του Δημήτρη Αστερίου.

Το Σάββατο 20/01 ο Συντονισμός Συλλογικοτήτων διοργανώνει συγκέντρωση και πορεία στις 12:00 στην πλ. Ελευθερίας με αφορμή τη δίκη των βασανιστών του Βασίλη στις 24/01.
Την Τετάρτη 24/01 στις 09:00 καλούνται συλλογικότητες, μαζικούς φορείς, φοιτητικούς συλλόγους, σωματεία, αγωνιστές και πολίτες του Βόλου, σε μαζική παρουσία στα δικαστήρια, που θα διεξαχθεί η δίκη των βασανιστών του Βασίλη.
Τέλος το Σάββατο 03/02 ο Συντονισμός Συλλογικοτήτων διοργανώνει εκδήλωση στο Θόλο στις 19:00 με θέμα: «Συστημική βία και κοινωνική αντιβία».

Περισσότερα Εδω!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο