20.6 C
Almyros
30 Σεπτεμβρίου 2024 11:24
ESPA
ΑρχικήΜΑΓΝΗΣΙΑΖέττα Μακρή για γυναικοκτονίες: Διαφωνώ με τον όρο – Δε θέλουμε γυναίκες...

Ζέττα Μακρή για γυναικοκτονίες: Διαφωνώ με τον όρο – Δε θέλουμε γυναίκες ήρωες, αλλά κανονικές γυναίκες [βίντεο]

Στο τελευταία περιστατικό ανθρωποκτονίας μίας εγκύου 41 ετών από τη Θεσσαλονίκη από τον σύντροφο της, αναφέρθηκε σε τηλεοπτική της συνέντευξη η Ζέττα Μακρή. Η Υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού καλεσμένη στο Attica tv, μίλσηε για τις γυναικοκτονίες.

«Είμαι λίγο αιρετική σε αυτό. Έχει χρησιμότητα για τη στατιστική και να καταγράφεται και να βγάζουμε συμπεράσματα, αλλά είναι ανθρωποκτονία. Δεν έχω συνειδησιακή αντίρρηση για τον όρο γυναικοκτονία. Είναι ένας νεολογισμός που δε με βρίσκει απολύτως σύμφωνη. Πρέπει να υπάρχει οι Παιδεία και οι δομές που να επιτρέπει στις γυναίκες που τέτοιες κακοποιητικές συμπεριφορές δεν είναι ανεκτές. Στήριξη υπάρχει στις γυναίκες. Από ότι διάβασα είχε κακοποιήσει και την προηγούμενη γυναίκα του. Για κανέναν δεν είναι η πρώτη φορά. Και στην Αστυνομία, που την κατηγορούσαμε ότι δεν είχε ευαισθησίες, γίνεται καλή δουλειά και υπάρχουν τα γραφεία ενδοοικογενειακής βίας με καταρτισμένους αστυνομικούς. Η παιδεία να θωρακίσει τις γυναίκες και να νιώθουν αυτοπεποίθηση. Να στέκονται γερά στα πόδια τους οι γυναίκες. Οι οικογένειες να αντιληφθούν ότι δεν έχει νόημα η παραμονή μίας γυναίκας σε μία σχέση που την ταπεινώνει με οποιονδήποτε τρόπο. Και η κοινωνία να έχει τις δομές για να στηρίξει τις γυναίκες στα επόμενα βήματα. Δε θέλουμε γυναίκες ήρωες, αλλά κανονικές γυναίκες με την υποστήριξη που απαιτείται σε τέτοιες περιπτώσεις» τόνισε η κ. Μακρή.

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ:

{“@context”:”http://schema.org”,”@type”:”VideoObject”,”name”:”Η υφυπουργός παιδείας Ζ. Μακρή στο στούντιο του «Χωρίς Μακιγιάζ» “,”description”:”Η υφυπουργός παιδείας Ζ. Μακρή στο στούντιο του «Χωρίς Μακιγιάζ» “,”thumbnailUrl”:”https://imthumbs.glomex.com/dC1jb3JibjdyMzg5aGQvMjAyNC8wMS8wOS8xOS8wNl80Nl82NTlkOTk0Njk4Mjg4LmpwZw==/profile:player-960×540″,”duration”:”PT15M18S”,”uploadDate”:”2024-01-09T19:12:46.000Z”,”embedUrl”:”https://player.glomex.com/integration/1/iframe-player.html?integrationId=40599v1wlaha4e0i&playlistId=v-cyaerzhb2thd”,”provider”:{“@type”:”Organization”,”name”:”glomex GmbH”,”logo”:{“@type”:”ImageObject”,”url”:”https://player.glomex.com/logo_v@2x.png”,”width”:136,”height”:146}}}

Περισσότερα Εδω!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο