20.2 C
Almyros
3 Οκτωβρίου 2024 23:25
ESPA
ΑρχικήΜΑΓΝΗΣΙΑΈτοιμοι οι φαρμακοποιοί της Μαγνησίας για τον εμβολιασμό κατά κορονοϊού – «Έχουμε...

Έτοιμοι οι φαρμακοποιοί της Μαγνησίας για τον εμβολιασμό κατά κορονοϊού – «Έχουμε την τεχνογνωσία»

Στο TheNewspaper.gr μίλησε ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Μαγνησίας, Κώστας Ματσιόλης αμέσως μετά τις δηλώσεις της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας, Ειρήνης Αγαπηδάκης σχετικά με τον εμβολιασμό των πολιτών κατά του κορονοϊού στα φαρμακεία.

Η Ειρήνη Αγαπηδάκη είπε όσον αφορά στους εμβολιασμούς από τα φαρμακεία: «Αυτό επιδιώκουμε. Είμαστε σε διαδικασία με τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο για να δούμε πως θα γίνει αυτό ακριβώς επιχειρησιακά και το επόμενο διάστημα θα ανακοινώσουμε τις λεπτομέρειες. Η πολιτική βούληση είναι να το κάνουμε ακόμα πιο εύκολο για όλους τους πολίτες» είπε χαρακτηριστικά αναφερόμενη στους εμβολιασμούς κατά του covid από τα φαρμακεία».  

Aναλυτικά τα όσα ανέφερε ο πρόεδρος το Φαρμακευτικού Συλλόγου Μαγνησίας, Κώστας Ματσιόλης:

«Έγινε μία συνάντηση με την νεά ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο για τον εμβολιασμό των πολιτών κατά της covid 19. Μέχρι σήμερα δεν έχουν κάποια επίσημη ενημέρωση ούτε από του Υπουργείου αλλά ούτε και από το Σύλλογο μας και όσα μαθαίνουμε, τα μαθαίνουμε από τα ΜΜΕ. Στην περίπτωση που προχωρήσει αυτό το μέτρο, είμαστε θετικοί και θα σταθούμε το πλευρό του πολίτη, όπως κάθε φορά πόσο μάλλον τώρα που αφορά την covid 19.

Εάν μας ζητηθεί θα το κάνουμε δωρεάν, όπως παρέχουμε και τις άλλες υπηρεσίες μας, όπως για παράδειγμα τον αντιγριπικό εμβολιασμό. ‘Εχουμε την τεχνογνωσία και θα πορευτούμε και εμείς με τον τρόπο που το γίνεται και σε πολλές άλλες χώρες της Ευρώπης. Αναμένουμε την επίσημη ενημέρωση.

Ως Φαρμακευτικός Σύλλογος Μαγνησίας αγκαλιάζουμε αυτή την προσπάθεια και είμαστε στη διάθεση των πολιτών για να προσφέρουμε όπως κάνουμε 24 ώρες το 24ωρο σε όλη την επικράτεια. Όταν μας έρθει το επίσημο έγγραφο θα έχουμε την πλήρη εικόνα.

Πρέπει να προσέξουμε όμως και κάτι, είμαστε ο μόνος κλάδος που προσφέρει αφιλοκερδώς. Θα πρέπει να υπάρξει και μία αμοιβή από την Πολιτεία προς τους φαρμακοποιούς, όπως γίνεται δηλαδή και για όλες τις άλλες υπηρεσίες».

Περισσότερα Εδω!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο