20.6 C
Almyros
4 Οκτωβρίου 2024 01:26
ESPA
ΑρχικήΚΟΣΜΟΣΗ Ερυθρά θάλασσα και η Γάζα στο επίκεντρο της συνομιλίας των...

Η Ερυθρά θάλασσα και η Γάζα στο επίκεντρο της συνομιλίας των ΥΠΕΞ Ιταλίας – Γερμανίας

Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών και Διεθνούς Συνεργασίας, Αντόνιο Ταγιάνι, είχε σήμερα τηλεφωνική συνομιλία με την υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας, Αναλένα Μπέρμποκ.

Ανταπόκριση – Ιταλία: Κρίστιαν Μαυρής

«Συζητήσαμε κατ’ αρχάς το θέμα της ασφαλούς ναυσιπλοΐας στην Ερυθρά Θάλασσα και τη σύγκρουση στη Γάζα. Η διασφάλιση της ελευθερίας της ναυσιπλοΐας και της ασφάλειας του θαλάσσιου εμπορίου αποτελεί προτεραιότητα για εμάς, ιδίως για δύο εξαγωγικές δυνάμεις όπως η Ιταλία και η Γερμανία», δήλωσε ο Ταγιάνι. «Αξιολογούμε τις διάφορες επιχειρησιακές επιλογές μαζί με τους ευρωπαίους εταίρους μας».

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης υπογράμμισε τη σημασία της περαιτέρω ενίσχυσης των σχέσεων μεταξύ Ρώμης και Βερολίνου τόσο σε διμερές επίπεδο όσο και στους τομείς της ΕΕ, του ΝΑΤΟ, της G7 και του Quint και εξέφρασε μεγάλη ικανοποίηση για τη διακυβερνητική σύνοδο κορυφής Ιταλίας-Γερμανίας στις 22 Νοεμβρίου και την υπογραφή του σχεδίου δράσης, το οποίο οι δύο χώρες δεσμεύονται να εφαρμόσουν.

«Συζήτησα με την υπουργό Μπέρμποκ τις προτεραιότητες της ιταλικής Προεδρίας της G7. Έχουμε κοινό όραμα σε πολλούς φακέλους και είμαι βέβαιος ότι το πνεύμα συνεργασίας μας θα συμβάλει στην περαιτέρω αύξηση του επιπέδου συντονισμού και συνοχής μεταξύ των εταίρων της G7″, δήλωσε ο Ταγιάνι.

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας, οι υπουργοί συζήτησαν τις τελευταίες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, συμφωνώντας στην ανάγκη να αποφευχθεί η περιφερειοποίηση της σύγκρουσης, να τεθούν τα θεμέλια για μια συγκεκριμένη πορεία προς την ειρήνη και να παρασχεθεί ανθρωπιστική βοήθεια στον άμαχο πληθυσμό της Γάζας.

www.ertnews.gr

Περισσότερα Εδω!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο