17.7 C
Almyros
29 Σεπτεμβρίου 2024 05:23
ESPA
ΑρχικήΚΟΣΜΟΣΔιεθνής Ναυτιλιακός Οργανισμός: Αθώα θύματα οι ναυτικοί στην Ερυθρά Θάλασσα

Διεθνής Ναυτιλιακός Οργανισμός: Αθώα θύματα οι ναυτικοί στην Ερυθρά Θάλασσα

ανταπόκριση από το Λονδίνο: Eυδοξία Λυμπέρη

Οι ναυτικοί είναι «αθώα θύματα» στις επιθέσεις στην Ερυθρά Θάλασσα, δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (ΙΜΟ). Απευθυνόμενος στα κράτη μέλη στα κεντρικά γραφεία του Οργανισμού στο Λονδίνο κατά την πρώτη επίσημη συνεδρίαση του φέτος, ο Arsenio Dominguez δήλωσε: «Με μεγάλη ανησυχία πρέπει να επισημάνω τη θλιβερή κατάσταση που αναπτύσσεται στην Ερυθρά Θάλασσα κατά την πρώτη μου συνάντηση ως Γενικός Γραμματέας. Θέλω να επωφεληθώ αυτής της ευκαιρίας για να επαναλάβω την έντονη καταδίκη μου για τις επιθέσεις κατά της διεθνούς ναυτιλίας στην περιοχή και να ζητήσω την άμεση απελευθέρωση του Galaxy Leader και του πληρώματος του.

«Θα συνεχίσω να επαναλαμβάνω τα τρία βασικά μηνύματά μου για την κατάσταση: οι ναυτικοί είναι αθώα θύματα και η ασφάλειά τους είναι πρωταρχικής σημασίας. Η αρχή της ελευθερίας της ναυσιπλοΐας θα πρέπει να τηρείται και να επιτρέπει το ασφαλές εμπόριο βασικών αγαθών· και την έκκληση μου για αποκλιμάκωση της κατάστασης».

Το εμπορικό πλοίο μεταφοράς αυτοκινήτων Galaxy Leader – και το πλήρωμά του που κατασχέθηκε από ομάδα των Χούθι τον Νοέμβριο του 2023 ακόμη δεν έχει απελευθερωθεί. Ο ΙΜΟ συνεχίζει να συνεργάζεται στενά με κυβερνήσεις, εταίρους από τη ναυτιλιακή βιομηχανία και τη διεθνή κοινότητα για την παρακολούθηση της κατάστασης στην Ερυθρά Θάλασσα και τη λήψη μέτρων για την προστασία των πλοίων, των φορτίων και των ναυτικών, ανακοίνωσε ο οργανισμός που εδρεύει στο Λονδίνο.

Ο κ. Dominguez χαιρέτισε το ρόλο της Υποεπιτροπής για τη διασφάλιση της ασφάλειας στη θάλασσα, υπογραμμίζοντας τη σημασία του φετινού θέματος για την Παγκόσμια Ναυτιλία που είναι, «Πλοήγηση στο μέλλον: πρώτα η ασφάλεια!». Η συνεδρίαση αυτής της εβδομάδας θα διαρκέσει από τις 22 έως τις 26 Ιανουαρίου, υπό την προεδρία του κ. Erik Tvedt από τη Δανία.

Οι συζητήσεις θα καλύψουν ζητήματα που σχετίζονται με τον ασφαλή σχεδιασμό και την κατασκευή πλοίων, συμπεριλαμβανομένης της μείωσης του υποβρύχιου θορύβου από την εμπορική ναυτιλία που μπορεί να επηρεάσει τη θαλάσσια άγρια ​​ζωή και το θαλάσσιο περιβάλλον.

Η Υποεπιτροπή αναφέρεται στην Επιτροπή Ναυτικής Ασφάλειας του ΙΜΟ, το ανώτατο τεχνικό όργανο του Οργανισμού.

www.ertnews.gr

Περισσότερα Εδω!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο