31.7 C
Almyros
29 Σεπτεμβρίου 2024 15:18
ESPA
ΑρχικήΚΟΣΜΟΣΙσραήλ – Χαμάς: Αντίστροφη μέτρηση για την ετυμηγορία του Διεθνούς Δικαστηρίου με...

Ισραήλ – Χαμάς: Αντίστροφη μέτρηση για την ετυμηγορία του Διεθνούς Δικαστηρίου με στόχο την παύση των εχθροπραξιών

Στις 2 το μεσημέρι αναμένεται η ετυμηγορία από το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης για το αν θα διατάξει το Ισραήλ να αναστείλει τη στρατιωτική εκστρατεία στη Γάζα καθώς κορυφώνονται οι προσπάθειες για νέα συμφωνία Ισραήλ- Χαμάς. Το Ισραήλ έστειλε ωστόσο μήνυμα αντιποίνων ανακοινώνοντας πάγωμα από τον Μάρτιο, της αεροπορικής σύνδεσης με τη Νότια Αφρική επειδή προσέφυγε στο Διεθνές Δικαστήριο κατηγορώντας το Τελ Αβίβ για γενοκτονία.

Ισραηλινά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι υπάρχει συμφωνία με τη Χαμάς στα βασικά σημεία, ωστόσο ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου δηλώνει ότι δεν θα κάνει πίσω.

Πιέζουν CIA, Μοσάντ, Αίγυπτος και Κατάρ

Οι αρχηγοί πληροφοριών των ΗΠΑ και του Ισραήλ θα συναντηθούν με τον Πρωθυπουργό του Κατάρ «κάπου στην Ευρώπη» αυτό το Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με το Reuters ενώ αναμένεται και η συμμετοχή της Αιγύπτου που επίσης μεσολαβεί για το περίγραμμα της συμφωνίας.

Όπως έγινε και τον περασμένο Δεκέμβριο, η συμφωνία αναμένεται να έχει διάρκειαι 35 ημέρες, διάστημα κατά το οποίο πρέπει να απελευθερωθούν οι 132 Ισραηλινοί απαχθέντες. Σε αντάλλαγμα, το Ισραήλ θα απελευθερώσει Παλαιστίνιους κρατούμενους και θα επιτρέψει να μεταφερθεί ανθρωπιστική βοήθεια στη Λωρίδα της Γάζας. Η Washington Post ανέφερε πως ισραηλινή πρόταση για 60ήμερη κατάπαυση του πυρός, βρίσκεται στο τραπέζι.

 183 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και 377 τραυματίστηκαν το τελευταίο 24ωρο

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι παραμένουν “εντατικές οι μάχες στην καρδιά του Khan Younis” στα νότια του θύλακα της Γάζας, με δυνάμεις να χτυπούν δεκάδες μαχητές της Χαμάς και υποδομές από αέρος και έδαφος. Επίσης πλήττονται στόχοι της Χαμάς στη βόρεια Γάζα και κατά μήκος της ακτογραμμής της.

Σε περισσότερους από τρεις μήνες πολέμου, ηεκτοπίστηκαν από τη Γάζα 1,9 εκατομμύρια Παλαιστινίοι και σκοτώθηκαν 26.083 σύμφωνα με το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας.

www.ertnews.gr

Περισσότερα Εδω!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο