25.7 C
Almyros
29 Σεπτεμβρίου 2024 19:39
ESPA
ΑρχικήΜΑΓΝΗΣΙΑ16 χρόνια χωρίς τον Χριστόδουλο – Μνημόσυνο σήμερα στον Βόλο

16 χρόνια χωρίς τον Χριστόδουλο – Μνημόσυνο σήμερα στον Βόλο

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας σήμερα, στον Μητροπολιτικό ναό Αγ. Νικολάους, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιο τέλεσε το ετήσιο μνημόσυνο του Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου, καθώς σήμερα συμπληρώνονται δέκα έξι χρόνια από την εις Κύριον εκδημία του. Ο Σεβασμιώτατος αναφερόμενος στο πρόσωπο του αειμνήστου προκατόχου του, επεσήμανε ότι «ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος για όλους μας υπήρξε πατέρας και εμπνευστής.

Ήταν Αρχιεπίσκοπος για όλη την Ελλάδα και τον Ελληνισμό και κέρδισε την εμπιστοσύνη των ανθρώπων. Είχε το ήθος, την καρδιά, την πίστη και τις γνώσεις να κερδίζει την αγάπη των ανθρώπων, ως ποιμένας και πνευματικός ηγέτης. Μας ενέπνευσε όλους και μας δίδαξε ν’ αγαπούμε την Εκκλησία και τον Χριστό, την πατρίδα και την παράδοσή της και, ταυτόχρονα, να είμαστε οικουμενικοί άνθρωποι. Τον μνημονεύουμε και τον ευγνωμονούμε και αναγνωρίζουμε την μεγάλη σημασία της παρουσίας του στην ζωή μας. Έχουμε ανάγκη να κρατούμε ζωντανή την μνήμη του, για να συνεχίζουμε να εμπνεόμαστε και να φανούμε αντάξιοί του. Σ΄ αυτή την δύσκολη εποχή, όλοι οι Ιεράρχες ενώσαμε την φωνή μας, για να πούμε την αλήθεια, αυτή που διασώζεται στον Ευαγγέλιο, που παραλάβαμε από τους Πατέρες μας.

Μόνο με την αλήθεια μπορεί να σταθεί η πίστη και να κρατηθεί το Γένος. Αυτή την αλήθεια υπερασπίστηκε και διεκήρυξε σε όλη του την ζωή ο Μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, του οποίου είθε να έχουμε πάντα την ευχή».

Περισσότερα Εδω!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο