22.8 C
Almyros
24 Σεπτεμβρίου 2024 19:19
ESPA
ΑρχικήΘΕΣΣΑΛΙΑΠ. Σάπκας: Για μια βδομάδα η καρδιά του ελληνικού σινεμά θα χτυπά...

Π. Σάπκας: Για μια βδομάδα η καρδιά του ελληνικού σινεμά θα χτυπά στη Λάρισα

Προσπαθούμε να αναδείξουμε τη σημασία και το ρόλο όλων των τεχνών στη ζωή μας, να γίνει όσο το δυνατό μεγαλύτερη η διάχυσή τους, να δώσουμε βήμα στην καλλιτεχνική έκφραση, ώστε να επιτευχθεί όσο γίνεται περισσότερο η πνευματική μας ανέλιξη, να ψηλώσει το αισθητικό μας επίπεδο, να επικοινωνούμε ουσιαστικά, να αυξήσουμε τη συναισθηματική μας νοημοσύνη” ανέφερε στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου για το Πανόραμα Ελληνικού Κινηματογράφου Θόδωρος Αγγελόπουλος που αρχίζει τη Δευτέρα στη Λάρισα, ο αντιδήμαρχος πολιτισμού του Δ.Λαρισαίων Πάνος Σάπκας.

“Ο κινηματογράφος, η έβδομη τέχνη, μια σπουδαία τέχνη, στη χώρα μας δυστυχώς δε γνωρίζει την προσοχή που αξίζει. Δεν ξέρω αν έχουμε συνειδητοποιήσει ότι είναι το παράθυρό μας στον κόσμο, ένα μέσο αυτογνωσίας και ταυτόχρονα ετερογνωσίας, τα ταξίδια που δεν μπορούμε ή δεν προλαβαίνουμε να κάνουμε.

Το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η ελληνική ταινία, είναι η σχεδόν ανύπαρκτη διανομή. Κι έτσι δεν συντελείται ο πιο βασικός λόγος δημιουργία της: η συνάντησή της με το κοινό.

Κι είναι κρίμα γιατί έχουμε σπουδαίους σκηνοθέτες, παλιούς και νέους, και σπουδαίες ταινίες, παλιές και νέες. Μάλιστα η νέα γενιά σκηνοθετών είναι πολύ ενδιαφέρουσα.

Με τις ταινίες τους, σχολιάζουν τα κακώς κείμενα της σύγχρονης κοινωνίας με αμεσότητα και ενσυναίσθηση. “Βλέπουν” το παρελθόν αλλιώς. Προτείνουν, καυτηριάζουν, ανησυχούν. Ταινίες άρτιες σε όλα τα επίπεδα, κάτι που φαίνεται και από τα βραβεία που κερδίζουν σε ξένα φεστιβάλ.

Γι αυτό υπάρχουν οι κινηματογραφικές λέσχες, γι αυτό γίνονται τέτοιες διοργανώσεις σαν το Πανόραμα Ελληνικού Κινηματογράφου Θόδωρος Αγγελόπουλος, για να έχουν την ευκαιρία οι δημιουργοί και οι ταινίες τους να συναντηθούν με το κοινό.

Και φέτος, θα έχουμε την τιμή και τη χαρά να συναντηθούμε με σπουδαίους δημιουργούς και να δούμε τις ταινίες τους. Όπως ο Τάσος Ψαρράς, ο Μανούσος Μανουσάκης, και οι νεώτεροι Γιάννης Οικονομίδης και Γιώργος Γούσης, οι ηθοποιοί Θανάσης Παπαγεωργίου, Βαγγέλης Μουρίκης, Δημήτρης Λάλος και άλλοι πολλοί.

Για μια βδομάδα η καρδιά του ελληνικού σινεμά θα χτυπά στη Λάρισα, στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο. Μπορεί να μην είναι η ιδανική αίθουσα, αλλά θα δούμε ελληνικό σινεμά, καλό σινεμά, μαζί και με τους δημιουργούς.

Εύχομαι να το απολαύσουν οι Λαρισαίοι κινηματογραφόφιλοι και να κερδίσει η ελληνική κινηματογραφική παραγωγή μια θέση στην καρδιά τους.

Νομίζω, αυτό θα ήθελε και ο Θόδωρος Αγγελόπουλος, στον οποίο είναι αφιερωμένο το Πανόραμα” τόνισε ο αντιδήμαρχος πολιτισμού.

www.ertnews.gr

Περισσότερα Εδω!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο