18.1 C
Almyros
3 Οκτωβρίου 2024 00:27
ESPA
ΑρχικήΚΟΣΜΟΣΟ επικεφαλής της UNRWA δηλώνει ότι «δεν έχει πρόθεση να παραιτηθεί» στον...

Ο επικεφαλής της UNRWA δηλώνει ότι «δεν έχει πρόθεση να παραιτηθεί» στον απόηχο των καταγγελιών για την υπηρεσία του ΟΗΕ

Ο Φιλίπ Λαζαρίνι, επικεφαλής του Γραφείου Αρωγής και Έργων των Ηνωμένων Εθνών για τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες στην Εγγύς Ανατολή (UNRWA), δήλωσε σήμερα (12/2) ότι «δεν έχει πρόθεση να παραιτηθεί» στον απόηχο των καταγγελιών ότι ορισμένα μέλη του προσωπικού της υπηρεσίας αυτής του ΟΗΕ συμμετείχαν στην επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου.

Το Ισραήλ κατηγόρησε την UNRWA ότι είχε 12 υπαλλήλους – επί συνόλου 13.000 εργαζομένων της υπηρεσίας στη Λωρίδα της Γάζας – που ενεπλάκησαν στις επιθέσεις της Χαμάς. Το Ισραήλ καταγγέλλει ότι η Χαμάς έχει διεισδύσει στους κόλπους της UNRWA, της κύριας υπηρεσίας για την παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας στον δοκιμαζόμενο πληθυσμό της Λωρίδας της Γάζας.

Η UNRWA παρέχει βοήθεια σε Παλαιστίνιους στη Λωρίδα της Γάζας και από τότε που διατυπώθηκαν οι καταγγελίες από την πλευρά του Ισραήλ, ορισμένες χώρες δωρητές ανέστειλαν τη χρηματοδότηση.

Ο ΟΗΕ ξεκίνησε ανεξάρτητη έρευνα για την υπηρεσία και η UNRWA απέλυσε τους εργαζομένους που κατηγορήθηκαν για συμμετοχή στην επίθεση.

Το Σάββατο το Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών Ισραέλ Κατς χαρακτήρισε «επιβεβλημένη» την άμεση παραίτηση του Λαζαρίνι.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

www.ertnews.gr

Περισσότερα Εδω!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο