24.1 C
Almyros
30 Σεπτεμβρίου 2024 15:24
ESPA
ΑρχικήΚΟΣΜΟΣΣίσι και Ερντογάν εξέφρασαν την πρόθεσή τους να αναθερμάνουν τις σχέσεις Αιγύπτου...

Σίσι και Ερντογάν εξέφρασαν την πρόθεσή τους να αναθερμάνουν τις σχέσεις Αιγύπτου – Τουρκίας

Την πρόθεσή τους να αναθερμάνουν τις προβληματικές μέχρι πρόσφατα σχέσεις Αιγύπτου και Τουρκίας εξέφρασαν οι πρόεδροι των δύο χωρών, Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε δηλώσεις τους μετά τη συνάντησή τους στο Κάιρο.

Οι δύο ηγέτες μιλώντας, ενώπιον των δημοσιογράφων, επικεντρώθηκαν κυρίως στην ενίσχυση των μεταξύ τους οικονομικών σχέσεων και στον πόλεμο στη Γάζα, αναδεικνύοντας τα σημεία σύγκλισης των απόψεών τους. Στις από κοινού δηλώσεις τους, οι Ερντογάν και Αλ Σίσι δεν έκαναν σε θέματα που άπτονται της οριοθέτησης θαλασσίων ζωνών δικαιοδοσίας και

Μετά τη συνάντησή τους, οι δύο πρόεδροι υπέγραψαν την κοινή δήλωση για την επανάληψη των συνεδριάσεων του Συμβουλίου Στρατηγικής Συνεργασίας Υψηλού Επιπέδου μεταξύ Αιγύπτου και Τουρκίας.

Ο Τούρκος πρόεδρος χαρακτήρισε «αδελφό του» τον Αλ Σίσι και τον προσκάλεσε να επισκεφθεί την Άγκυρα λέγοντας ότι αυτό θα αποτελέσει σημείο καμπής στις σχέσεις των δύο χωρών. «Έχουμε κοινή ιστορία και πολιτισμό συνυφασμένο με την Αίγυπτο για περισσότερα από 1000 χρόνια. Προσπαθούμε να αναβαθμίσουμε τις σχέσεις Τουρκίας-Αιγύπτου στο επίπεδο που τους αξίζει. Βλέπουμε επίσης ότι την ίδια βούληση έχει και η αιγυπτιακή πλευρά. Είπα στον αγαπητό μου αδελφό ότι τον στην Άγκυρα με την πρώτη ευκαιρία. Πιστεύω ότι αυτό θα είναι ένα νέο σημείο καμπής στις σχέσεις μας» είπε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ανταπόκριση: Γιάννης Μανδαλίδης

www.ertnews.gr

Περισσότερα Εδω!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο