20.7 C
Almyros
2 Οκτωβρίου 2024 20:17
ESPA
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΝομοσχέδιο για ομόφυλα: Δεκτό με 175 «ναι» – «Ο στόχος επετεύχθη»...

Νομοσχέδιο για ομόφυλα: Δεκτό με 175 «ναι» – «Ο στόχος επετεύχθη» τονίζουν στην κυβέρνηση

Στην κυβέρνηση θεωρούν ότι η χθεσινή ημέρα αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για τα ανθρώπινα δικαιώματα και μια σημαντική ημέρα για τη δημοκρατία. Και φυσικά κάνουν λόγο για μια ιστορική απόφαση, μια πολύ σημαντική κοινωνική μεταρρύθμιση.

Όπως έγινε νωρίτερα γνωστό ο βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Καρασμάνης, καταψήφισε, ενώ από λάθος προσμετρήθηκε στα θετικά η ψήφος του. Συνεπώς αυτό σημαίνει ότι τα αποτελέσματα αλλάζουν ως εξής: 175 είναι στο σύνολο τα «ναι» και 77 τα «όχι». Και πιο συγκεκριμένα για τη Νέα Δημοκρατία υπερψήφισαν 106, 21 είναι τα «κατά»
ενώ παραμένουν 31 οι αποχές.

Αυτό που τονίζεται από πλευράς της κυβέρνησης και το είπε μάλιστα και ο πρωθυπουργός μιλώντας χθες σε πηγαδάκι μετά την υπερψήφιση του νομοσχεδίου δημοσιογράφων που ρωτήθηκε: « Ο στόχος επετεύχθη, προχωράμε παρακάτω».

Ουσιαστικά τονίζεται -και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος το επισήμανε σήμερα- ότι πήρε μια απόφαση ο πρωθυπουργός να φέρει το νομοσχέδιο αυτό, ενώ γνώριζε ότι και σε εσωκομματικό επίπεδο υπήρχαν κάποιες διαφωνίες, οι οποίες και καταγράφηκαν. Ωστόσο, το έφερε μη υπολογίζοντας και το όποιο, αν το θέλετε, πολιτικό κόστος.

Συνεπώς, η ικανοποίηση είναι μεγάλη και το σημαντικό είναι ότι καταγράφηκε συναίνεση, κάτι που είχε ζητήσει ο κύριος Μητσοτάκης, καθώς και κόμματα της αντιπολίτευσης υπερψήφισαν το νομοσχέδιο.

Σημειώνεται ότι κάποιοι βουλευτές οι οποίοι ήταν διστακτικοί εκφράζοντας επιφυλάξεις, όπως για παράδειγμα ο κύριος Κατσαφάδος, ο κύριος Βλαχάκος, ο κύριος Λιβανός, ο κύριος Μαρκόπουλος, αλλά και ο κύριος Λιούτας άλλαξαν άποψη και υπερψήφισαν το νομοσχέδιο.

Σημειώνεται ότι ανακοίνωση για τη διόρθωση του χθεσινοβραδινού αποτελέσματος της ψηφοφορίας επί του νομοσχεδίου για την «ισότητα στον πολιτικό γάμο» εξέδωσε η Βουλή.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, «κατά την χθεσινοβραδινή διαδικασία καταμέτρησης των ψήφων επί της ονομαστικής ψηφοφορίας στο νομοσχέδιο για την ισότητα στον πολιτικό γάμο, από προφανή αβλεψία, η ψήφος του βουλευτή Πέλλης της ΝΔ, κ. Γεώργιου Καρασμάνη, που εδόθη στους υπαλλήλους καταμέτρησης με ψηφοδέλτιο λόγω εμπλοκής της ηλεκτρονικής του κάρτας, ενώ ήταν ΟΧΙ και επί της αρχής και στα άρθρα, πέρασε εσφαλμένα, από λάθος αρμοδίου υπαλλήλου, ως ΝΑΙ. Κατόπιν αυτού, το λάθος επισημάνθηκε και διορθώθηκε, με αποτέλεσμα τελικά τα ΝΑΙ να είναι 175, αντί για 176».

Ρεπορτάζ: Γεωργία Σκιτζή

Σχετικά Άρθρα: Α. Σκέρτσος: Καλή στιγμή για την ελληνική Δημοκρατία ότι πέντε κόμματα υπερψήφισαν τη νομοθετική πρωτοβουλία για τα ομόφυλα

Ικανοποίηση στον ΣΥΡΙΖΑ για την ψήφιση του ν/σ για τα ομόφυλα – Κατέγραψε τις λιγότερες απώλειες στην ψηφοφορία

Στελέχη ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ: Πολιτικά άστοχη η επιχείρηση της ΝΔ για αριθμητικές συγκρίσεις σε σχέση με το ν/σ για ομόφυλα

Διεθνή ΜΜΕ για το νομοσχέδιο: «Βουλευτές από όλο το πολιτικό φάσμα ψήφισαν στην Ελλάδα υπέρ του γάμου ομόφυλων»

www.ertnews.gr

Περισσότερα Εδω!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο