18.8 C
Almyros
6 Οκτωβρίου 2024 04:28
ESPA
ΑρχικήΚΟΣΜΟΣΙσπανία: Η Γαλικία με τις εκλογές της Κυριακής στέλνει μήνυμα στην κυβέρνηση...

Ισπανία: Η Γαλικία με τις εκλογές της Κυριακής στέλνει μήνυμα στην κυβέρνηση ότι δεν εκβιάζει και δεν εκβιάζεται, δηλώνει  ο νικητής ηγέτης του PPdeG  

Ο πρόεδρος της Xunta και επικεφαλής του Λαϊκού Κόμματος στη Γαλικία, Alfonso Rueda, θεωρεί ότι η Γαλικία έδωσε το «μήνυμα στην Ισπανία» ότι «δεν εκβιάζει και δεν εκβιάζεται».

Σε εμφάνισή του στο Σαντιάγο ντε Κομποστέλα, αφού ανακοινώθηκαν τα εκλογικά αποτελέσματα με νέα απόλυτη πλειοψηφία για το PPdeG, δήλωσε ότι η Γαλικία «σήμερα ψήφισε υπέρ του sentidiño».

Ο Rueda ευχαρίστησε ιδιαίτερα το έργο του ηγέτη του PP, Alberto Núñez Feijóo, ο οποίος «σημάδεψε την επιτυχία της αποψινής βραδιάς» και «είναι πολύ σημαντικό μέρος αυτής της νίκης», είπε.

Δεσμεύτηκε να είναι «πρόεδρος για όλους», ακόμη και για όσους δεν τον ψήφισαν.

«Πιστεύω ειλικρινά ότι σήμερα η Γαλικία ψήφισε υπέρ της λογικής, τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο, και νομίζω ότι ήταν η σωστή απόφαση για τη Γαλικία και για την Ισπανία», πρόσθεσε.

Το αποτέλεσμα των εκλογών στη Γαλικία στις 18 Φεβρουαρίου αφήνει την πέμπτη διαδοχική πλειοψηφία για το PP, την πρώτη με τον Rueda στο τιμόνι.

Αν και κερδίζει ψήφους σε σύγκριση με το 2020, το PP χάνει δύο έδρες, από τις 42 στις 40, με καταμετρημένο το 100%,  λόγω της φθοράς της διοίκησης της προηγούμενης δεκαπενταετίας όσο και λόγω της δικής του ηγεσίας.

Υπενθυμίζεται πως το 2009 η νίκη του Núñez Feijóo στη Γαλικία έδωσε αποφασιστική ώθηση στον Μαριάνο Ραχόι στην καριέρα του στη Moncloa. Την Κυριακή η νίκη του Alfonso Rueda μπορεί να κάνει το ίδιο για τον προκάτοχό του στη Γαλικία ή, τουλάχιστον, να εδραιώσει την ηγεσία του στο Λαϊκό Κόμμα και να φιμώσει τις φωνές που τον αμφισβήτησαν.

Πηγή: EFE

Μετάφραση: Αθανάσιος Ρούντος

www.ertnews.gr

Περισσότερα Εδω!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο