21.7 C
Almyros
5 Οκτωβρίου 2024 22:04
ESPA
ΑρχικήΘΕΣΣΑΛΙΑΣυμμετέχουν στην απεργία των υγειονομικών οι γιατροί των δημόσιων δομών της Λάρισας

Συμμετέχουν στην απεργία των υγειονομικών οι γιατροί των δημόσιων δομών της Λάρισας

Σε μαζική συμμετοχή των γιατρών και του συνόλου των υγειονομικών υπαλλήλων στις δημόσιες δομές, στην πανυγειονομική απεργία, που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου, καλούν οι γιατροί των δημόσιων δομών της Λάρισας.

Οπως σημειώνουν «Η κατάσταση στην Δημόσια Υγεία  είναι τραγική και διαρκώς, καθημερινά, διακινδυνεύει την ασφάλεια, την υγεία και τη ζωή γιατρών και ασθενών!».

Στην ανακοίνωσή τονίζεται ότι «Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η τεράστια διαχρονική υποστελέχωση που έχει ενταθεί τα τελευταία χρόνια, ιδίως μετά την πανδημία. Αυτό οδηγεί:

•  Στις συνεχείς μετακινήσεις προσωπικού, όπως των Αναισθησιολόγων του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας στην Λαμία. Στην ίδια κατεύθυνση είναι και η συνέχιση της κάλυψης πληρωμάτων του ΕΚΑΒ από υγειονομικούς των Κέντρων Υγείας του Νομού μας.

•  Σε υπερεργασία και εξάντληση των υγειονομικών, με πρόσφατη την κατάρρευσης της συναδέλφου αναισθησιολόγου στην διάρκεια μιας από τις πολλές εφημερίες στο ΓΝΘ Γ. Παπανικολάου.

• Σε κλείσιμο και υποβάθμιση κλινικών τμημάτων και νοσοκομείων.

• Σε υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας, πολύμηνες αναμονές για χειρουργείο την στιγμή που πολλές Χειρουργικές , 6 στο ΠΓΝΛ και 1.στο ΓΝΛ είναι κλειστές λόγω έλλειψης προσωπικού, πολύωρες αναμονές στα ΤΕΠ, πληρωμή υπέρογκων δαπανών από την τσέπη των ασθενών».

Τέλος, οι γιατροί των δημόσιων δομών της Λάρισας καλούν σε συμμετοχή και στην μεγάλη  πανελλαδική απεργία στις 28/2 και στην με απεργιακή συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Λάρισας στις 10:30 το πρωί στην Κεντρική Πλατεία.

www.ertnews.gr

Περισσότερα Εδω!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο