27.7 C
Almyros
28 Σεπτεμβρίου 2024 13:19
ESPA
ΑρχικήΘΕΣΣΑΛΙΑΕλασσόνα: Διακόσια είκοσι δημοτικά κτίρια στην πλατφόρμα για τον προσεισμικό έλεγχο

Ελασσόνα: Διακόσια είκοσι δημοτικά κτίρια στην πλατφόρμα για τον προσεισμικό έλεγχο

Διακόσια είκοσι κτίρια του Δήμου Ελασσόνας έχουν ήδη δηλωθεί στην ψηφιακή πλατφόρμα «Απογραφή κτιρίων για προσεισμικό έλεγχο» μετά από πρόσκληση του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας σε συνεργασία με τον ΟΑΣΠ (Οργανισμό Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας).

Η καταχώρηση των κτιρίων ιδιοκτησίας του Δήμου Ελασσόνας αποτελεί προϋπόθεση για την ενεργοποίηση του προγράμματος των πρωτοβάθμιων και δευτεροβάθμιων προσεισμικών ελέγχων, τους οποίους θα διενεργήσουν μηχανικοί συμβεβλημένοι με το Υπουργείο και τον ΟΑΣΠ.

Τα 220 κτίρια που καταχωρήθηκαν περιλαμβάνουν σχολικές μονάδες, κτίρια διοίκησης (δημαρχεία, κοινοτικά καταστήματα, γραφεία υπηρεσιών), πνευματικά, πολιτιστικά και αθλητικά κέντρα κ.α. Τα στοιχεία υποβλήθηκαν από τους υπαλλήλους του Δήμου ανά δημοτική ενότητα.

Με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης των καταχωρήσεων ο Δήμαρχος Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσας  ευχαρίστησε τα στελέχη και τους υπαλλήλους του Δήμου που ολοκλήρωσαν το έργο της καταχώρησης των στοιχείων και εξέφρασε την ελπίδα η συνεργασία αυτή του Υπουργείου με τον ΟΑΣΠ να αποδώσει τα αναμενόμενα αποτελέσματα για την κατάσταση όλων των δημοτικών κτιρίων και την ασφάλεια του κοινού που συναθροίζεται σ’ αυτά».

www.ertnews.gr

Περισσότερα Εδω!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο