20.5 C
Almyros
29 Σεπτεμβρίου 2024 23:36
ESPA
ΑρχικήΜΑΓΝΗΣΙΑΒόλος: Ξεκίνησε το 5ο Συνέδριο μαθητών λυκείων Ελληνογαλλικών σχολείων – Δείτε εικόνες

Βόλος: Ξεκίνησε το 5ο Συνέδριο μαθητών λυκείων Ελληνογαλλικών σχολείων – Δείτε εικόνες

Στο Βόλο διεξάγεται το 5ο Συνέδριο μαθητών και μαθητριών Λυκείου των Ελληνογαλλικών Σχολείων της χώρας σήμερα από τις 9 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα στο Πνευματικό Κέντρο Ι.Μ. Δημητριάδος και στην Ελληνογαλλική Σχολή Βόλου «Άγιος Ιωσήφ» με τη διοργάνωση της Γραμματείας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων Ελλάδας

Με θέμα «Πρότυπα ομορφιάς και κοινωνική αποδοχή» 170 μαθητές και μαθήτριες του Λυκείου, από όλα τα Ελληνογαλλικά Σχολεία της Ελλάδας, και εκλεκτοί εισηγητές συγκεντρώθηκαν, για να επεξεργασθούν το συγκεκριμένο θέμα, να ανταλλάξουν απόψεις και εμπειρίες, να συνειδητοποιήσουν ότι είναι μέλη της μεγάλης «οικογένειας» των Ελληνογαλλικών Σχολείων, να αποκτήσουν την εμπειρία της συμμετοχής σε ένα Συνέδριο, να ακούσουν και να ακουστούν!

Την έναρξη του συνεδρίου κήρυξε η Πρόεδρος της Γ.Ι.Ε.Ι.Ε. Μαρία Κοκκαλάκη, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε ο Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού Σεβασμιώτατος Ιγνάτιος.
Κεντρικοί Ομιλητές του Συνεδρίου ήταν: η Αγγελική Κωλέττη, Ψυχολόγος MSc.,Συστημική Ψυχοθεραπεύτρια, Συντονίστρια Κέντρου Συμβουλευτικής και Ψυχολογικής Στήριξης Φοιτητών/τριών Πανεπιστημίου Θεσσαλίας η Ειρήνη Τσιτσιπά, Ψυχολόγος, ειδικευμένη στις διατροφικές διαταραχές, με θέμα: «Ψυχικές διαταραχές που σχετίζονταιμε τα πρότυπα ομορφιάς της σύγχρονης εποχής» και ο Νίκος Βασιλάκος, Δημοσιογράφος Τεχνολογίας, με θέμα: «Μέσα κοινωνικής δικτύωσης και πρότυπα ομορφιάς».
Οι μαθητές και οι μαθήτριες, με παρουσιάσεις και δρώμενα έμπλεα φαντασίας και ευρηματικότητας, προσέγγισαν το θέμα με τον δικό τους μοναδικό τρόπο, ενώ στη συνέχεια εργάστηκαν σε ομάδες πάνω σε συγκεκριμένες ερωτήσεις, που δόθηκαν προς επεξεργασία, εξάγοντας πορίσματα και προτάσεις.
Οι εργασίες του Συνεδρίου ολοκληρώθηκαν με συναυλία από την Παιδική Χορωδία της Ελληνογαλλικής Σχολής Βόλου «Άγιος Ιωσήφ».

ΔΕΙΤΕ ΕΙΚΟΝΕΣ:

Περισσότερα Εδω!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο