26.4 C
Almyros
22 Σεπτεμβρίου 2024 17:19
ESPA
ΑρχικήΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣΑνατροπή σε πρωτόδικη απόφαση: Ελεύθερος ο άνδρας που μαχαίρωσε τον δίδυμο αδερφό...

Ανατροπή σε πρωτόδικη απόφαση: Ελεύθερος ο άνδρας που μαχαίρωσε τον δίδυμο αδερφό του στον Ριζόμυλο

Αποφυλακίζεται μετά από 2,5 χρόνια εγκλεισμού- Τον συγχωρώ, είπε το θύμα

 

Δικαστική ανατροπή από το Εφετείο Λάρισας σε πρωτόδικη απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Καρδίτσας που καταδίκασε σε κάθειρξη 10 ετών για απόπειρα ανθρωποκτονίας 72χρονο από το Ριζόμυλο, που τον Νοέμβριο του 2021 μαχαίρωσε και τραυμάτισε σοβαρά τον δίδυμο αδερφό του.

Ο 72χρονος μετά από 2,5 χρόνια εγκλεισμού στη φυλακή, μετά τη χθεσινή απόφαση του Εφετείου Λάρισας, θα αποφυλακιστεί.

Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λάρισας αποφάσισε την ενοχή του ηλικιωμένου όχι για την απόπειρα ανθρωποκτονίας όπως είχε καταδικαστεί πρωτόδικα αλλά για την πράξη της βαριάς μη σκοπούμενης σωματικής βλάβης και με την ποινή φυλάκισης δύο ετών που του επέβαλλε, ουσιαστικά τον οδηγεί εκτός φυλακής.

Τα δύο ηλικιωμένα δίδυμα αδέρφια ζούσαν μαζί στο πατρικό τους στον Ριζόμυλο Μαγνησίας. Η διαβίωση τους ήταν δύσκολη με την πενιχρή σύνταξη του ενός αδερφού και τα μεροκάματα του άλλου.

Η γειτονιά δεν είχε διαπιστώσει προβλήματα στις σχέσεις τους μέχρι τη στιγμή που ο ένας αδερφός μαχαίρωσε τον δίδυμο του τον Νοέμβριο του 2021.

Τον φίλησε και τον συγχώρεσε

Στο χθεσινό δικαστήριο ο αδερφός του κατηγορούμενου, πριν ανέβει στο βήμα για να καταθέσει έσπευσε να αγκαλιάσει τον αδερφό του, ενώ λίγο αργότερα στο ακροατήριο δήλωσε πως τον συγχωράει, γεγονός που φέρεται να συγκίνησε.

Στη συνέχεια κατέθεσε όσα έγιναν εκείνη την ημέρα. Πώς ο αδερφός του φέρεται να ενοχλήθηκε που ο ίδιος δεν μπορούσε να συνεισφέρει οικονομικά στο σπίτι και να αγοράσει πράγματα και τις βίαιες πράξεις που ακολούθησαν. Αρχικά με ένα ξύλο τον χτύπησε στην πλάτη και στο κεφάλι και στη συνέχεια με ένα μαχαίρι που φέρεται να πήρε από την κουζίνα τον μαχαίρωσε στην κοιλιά. «Δεν ήθελε να με σκοτώσει» τόνισε όταν ρωτήθηκε.

Τι είπε ο κατηγορούμενος στην απολογία του

Στην κατάθεση του ο κατηγορούμενος είπε ότι ο αδερφός του τον άρπαξε από τον λαιμό και τον ταρακουνούσε και τότε αναγκάστηκε να πάρει και να κρατήσει ένα μαχαίρι στον αέρα με στόχο να τον τρομάξει και να σταματήσει. Αντ ‘αυτού ο αδερφός του, όπως είπε, άρπαξε το μαχαίρι και τότε ξεκίνησαν να παλεύουν με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του τελευταίου. Στη συνέχεια ο κατηγορούμενος ειδοποίησε αρχικά την ξαδέρφη του που έμενε κοντά στο σπίτι και στη συνέχεια πήγε στον γιό του αδερφού του που επίσης έμενε κοντά για να τον ενημερώσει για το περιστατικό και να καλέσει βοήθεια.

Στη χθεσινή διαδικασία επίσης κατέθεσαν τα παιδιά των δύο αδερφών, αλλά και κάτοικοι του χωριού που περιέγραψαν τον κατηγορούμενο ως έναν άνθρωπο ήρεμο και αγαπητό στην κοινότητα και το θύμα ως οξύθυμο χαρακτήρα.

Η εισαγγελέας της έδρας πρότεινε την μετατροπή της απόπειρας σε βαριά μη σκοπούμενη σωματική βλάβη και ακολούθως την ενοχή του γι΄αυτή την πράξη. Πρότεινε επίσης την ενοχή του για την οπλοχρησία και την αθώωση για την οπλοφορία.

Το δικαστήριο με τη σειρά του κήρυξε ένοχο τον κατηγορούμενο για την βαριά μη σκοπούμενη σωματική βλάβη και την οπλοχρησία και αφού του αναγνώρισε το ελαφρυντικό της μείωσης των συνεπειών της πράξης του, επέβαλε συνολική ποινή φυλάκισης δύο ετών και τριών μηνών.

Πηγή: Ταχυδρόμος

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο