25.4 C
Almyros
27 Σεπτεμβρίου 2024 11:28
ESPA
ΑρχικήΜΑΓΝΗΣΙΑΑυτοί είναι οι οκτώ Βολιώτες υποψήφιοι ευρωβουλευτές από όλα τα κόμματα

Αυτοί είναι οι οκτώ Βολιώτες υποψήφιοι ευρωβουλευτές από όλα τα κόμματα

Οκτώ είναι μέχρι σήμερα, οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές από τη Μαγνησία, οι οποίοι στις Ευρωπαϊκές εκλογές της 9ης Ιουνίου διεκδικούν τον σταυρό προτίμησης των ψηφοφόρων ολόκληρης της Ελλάδας.

Οκτώ άτομα από την ευρύτερη περιοχή της Μαγνησίας, θα ζητήσουν την ψήφο εμπιστοσύνης στο πρόσωπό τους.

Πρόκειται για 4 γυναίκες και 4 άνδρες, ενώ δεν αποκλείεται να δούμε κι άλλη συμμετοχή μέχρι το τέλος της εβδομάδας που λήγει η διορία δήλωσης υποψηφιοτήτων.

Νέα Δημοκρατία – Σπύρος Καρανικόλας

Ο Δρ. Σπύρος Καρανικόλας γεννήθηκε στην Αθήνα στις 7 Σεπτεμβρίου 1981, με καταγωγή από την Πάτρα και το Βόλο. 

Είναι απόφοιτος του Πειραματικού Σχολείου Αναβρύτων. Σπούδασε στη Νομική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και κατόπιν έκανε μεταπτυχιακές σπουδές (L.L.M) στο Πανεπιστήμιο UCL στο Λονδίνο. Μετά από διαγωνισμό, έλαβε υποτροφία από το Πανεπιστήμιο Queen Mary στο Λονδίνο ολοκληρώνοντας με επιτυχία τις ακαδημαϊκές του σπουδές, λαμβάνοντας τον τίτλο του Υπότροφου Διδάκτορος Νομικής (PhD). Έχει επίσης λάβει τιμητική διάκριση υποτροφίας από το Ινστιτούτο Ευρωπαϊκών Σπουδών Institut des Hautes Etudes  Européennes (IHEE). Μιλάει Αγγλικά και Γαλλικά. 

Έχει συμμετάσχει σε πληθώρα ελληνικών, αλλά και ευρωπαϊκών συνεδρίων, καθώς επίσης έχει δημοσιεύσει αρκετά νομικά άρθρα και ένα ολοκληρωμένο σύγγραμμα με τίτλο: ‘Η επίδραση του Ευρωπαϊκού Ποινικού Δικαίου στην Ελληνική Ποινική Έννομη Τάξη’. Εργάζεται ως Δικηγόρος, ενώ έχει εργαστεί με την ιδιότητα του Νομικού Συμβούλου – Εμπειρογνώμονα σε αρκετές επιτροπές αξιολόγησης της Ελληνικής Νομοθεσίας για λογαριασμό της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, καθώς και έχει συμμετάσχει σε αρκετές εκπροσωπήσεις της Χώρας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Επίσης, έχει συμμετάσχει σε διάφορες επιτροπές και ευρωπαϊκές ομάδες εργασίας για την άσκηση πολιτικών που αφορούν τη νέα γενιά, καθώς επίσης και την αντιμετώπιση κοινωνικών ζητημάτων, όπως τη χρήση ναρκωτικών ουσιών και την ανεργία στους νέους.

Από το 2010 έως και το 2013 υπηρέτησε το δημόσιο συμφέρον ως νομικός σύμβουλος των Υπουργών Δικαιοσύνης και Εξωτερικών. Από το 2017 διατέλεσε Αναπληρωτής Εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ, ενώ το 2019 έως το 2021 διατέλεσε Εκπρόσωπος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, παραιτούμενος τον Ιούνιο του 2022. Τον Φεβρουάριο του 2023 με απόφαση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη εντάχθηκε στη Νέα Δημοκρατία.

ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ – Γεώργιος Μαρτίου

«Ονομάζομαι Γιώργος Μαρτίου, είμαι 36 ετών και κατάγομαι από το Βόλο.

Είμαι απόφοιτος μαθηματικών της σχολής θετικών επιστημών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με μεταπτυχιακές σπουδές και ειδίκευση στην οικονομική και περιφερειακή ανάπτυξη. Συνέχισα της σπουδές μου στην ανώτατη οικονομική σχολή του πανεπιστημίου του Γκέτεμποργκ όπου σπούδασα χρηματοοικονομικά.

Οι σπουδές μου συνέβαλαν στο να αποκτήσω ευρύτερη αντίληψη των οικονομικών δομών και των πρακτικών διαχείρισης.

Από το 2021, εργάζομαι ως μόνιμος στο εκπαιδευτικό σύστημα της Σουηδίας, επενδύοντας στην ανάπτυξη και την εκπαίδευση νέων γενεών.

Με αφοσίωση, συμβάλλω στη διαμόρφωση και διαχείριση ενός εκπαιδευτικού συστήματος που ενθαρρύνει την καινοτομία και την ανάπτυξη» τονίζει στο βιογραφικό προφίλ του.

ΠΑΣΟΚ – Σούλα Βακουφτσή

Είναι στέλεχος του ΠΑΣΟΚ στη Μαγνησία και πρόεδρος του Συλλόγου Τριτέκνων.

ΝΙΚΗ – Μάρθα Γανωτή

Συνταξιούχος Τραπεζικός Υπάλληλος

ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ – Μαρία Μυλωνά

Καθηγήτρια φυσικής αγωγής

ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ – Μαρία Μηλίνη

Η Μ. Μηλίνη είναι διευθύντρια επικοινωνίας του Α.Λοβέρδου και συνεργάτιδα του από το 2016. Θα συμμετέχει στο ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος στις εκλογές της 9ης Ιουνίου διεκδικώντας πανελλαδικά έναν σταυρό προτίμησης και ασφαλώς και στη Θεσσαλία απ’ όπου κατάγεται. Άλλωστε στο βιογραφικό της δηλώνει περήφανη για την καταγωγή της από τη Μακρινίτσα Πηλίου.

ΦΩΝΗ ΛΟΓΙΚΗΣ – Χρήστος Κωστάκης

Είμαι πρώην Αξιωματικός του Ε.Ν & Ναυπηγός Τ.Ε. Χρόνια στέλεχος Ναυτιλιακής Εταιρείας και από το 2012 C.E.O. Εταιρείας, συνεχώς αναπτυσσόμενης και βραβευμένης σε ποικίλα Project. Το 2018 η υγεία μου κλονίστηκε αλλά αυτό δεν κλόνισε την πίστη μου, αλλά αντίθετα την δυνάμωσε, στις αρχές με τις οποίες με μεγάλωσαν οι πολύτεκνοι γονείς μου, οι οποίες δεν είναι άλλες από το Πατρίς, Θρησκεία & Οικογένεια.

ΜέΡΑ25

Όραμά μου να βοηθήσω την χώρα μου, με οποιοδήποτε τρόπο, να ορθοποδήσει και να αποκτήσει την χαμένη της αξιοπρέπεια, σε ένα κλίμα ασφαλείας και ευνομίας για να φέρουμε την ευημερία στους Έλληνες και την Ελλάδα μας.

Ο Jo Di, κατά κόσμον Δημήτρης Ιωακειμίδης, ένας από τους χιλιάδες απόδημους, ένας από τους νέους γιατρούς που αναζήτησαν την τύχη τους εκτός της χώρας ενώνει τις δυνάμεις του στο συμμαχικό σχήμα για μια δίκαιη και ανθρώπινη Ελλάδα σε μια δημοκρατική Ευρώπη.

Ο Jo Di εκτός από την ερασιτεχνική του ασχολία με τη γραφιστική είναι ένας καταξιωμένος οδοντίατρος έχοντας τα τελευταία χρόνια την ευθύνη της κλινικής των οδοντιατρικών επειγόντων περιστατικών στο νοσοκομείο HMC Westeinde στην Χάγη.

Περισσότερα Εδω!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο