26.8 C
Almyros
23 Σεπτεμβρίου 2024 17:24
ESPA
ΑρχικήΚΟΣΜΟΣΗ Μελίντα Γκέιτς αποσύρεται από το Ίδρυμα που είχε ιδρύσει με τον...

Η Μελίντα Γκέιτς αποσύρεται από το Ίδρυμα που είχε ιδρύσει με τον πρώην σύζυγό της- Θα λάβει 12,5 δισ. δολ. για το φιλανθρωπικό της έργο

Η Μελίντα Φρεντς Γκέιτς ανακοίνωσε σήμερα (13/5) ότι παραιτήθηκε από συμπρόεδρος του Ιδρύματος Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς. Σύμφωνα με την ανάρτησή της στην πλατφόρμα Χ, η τελευταία της ημέρα στο ίδρυμα θα είναι η 7η Ιουνίου.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας αποχώρησης με τον πρώην σύζυγό της Μπιλ Γκειτς, η Φρεντς Γκέιτς δήλωσε πως θα λάβει επιπλέον ποσό ύψους 12,5 δισ. δολ. για το φιλανθρωπικό της έργο. Επιπλέον ανέφερε πως σχεδιάζει να εστιάσει τη φιλανθρωπική της δραστηριότητα σε ομάδες που επικεντρώνονται στις γυναίκες και τις οικογένειες”.

Οι δισεκατομμυριούχοι Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς, συνιδρυτές ενός από τους μεγαλύτερους ιδιωτικούς φιλανθρωπικούς οργανισμούς παγκοσμίως, υπέβαλαν αίτηση διαζυγίου το 2021, έπειτα από 27 χρόνια γάμου. Τότε είχαν δεσμευτεί ότι θα συνεχίσουν μαζί το φιλανθρωπικό έργο τους.

Το ίδρυμα είναι ένας από τους ισχυρότερους οργανισμούς παγκοσμίως όσον αφορά τη δημόσια υγεία. Τα τελευταία 20 χρόνια έχει επενδύσει περισσότερα από 50 δισεκατομμύρια δολάρια για να φέρει μια επιχειρηματική προσέγγιση στην καταπολέμηση της φτώχειας και των ασθενειών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

www.ertnews.gr



Περισσότερα Εδω!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο