15.7 C
Almyros
25 Σεπτεμβρίου 2024 09:23
ESPA
ΑρχικήΘΕΣΣΑΛΙΑΣύγκληση της Επιτροπής Παραγωγής της Βουλής για τον ΟΠΕΚΕΠΕ ζητά ο Β....

Σύγκληση της Επιτροπής Παραγωγής της Βουλής για τον ΟΠΕΚΕΠΕ ζητά ο Β. Κόκκαλης

Αίτημα σύγκλησης της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου, “για την ενδεχόμενη ανάκληση της διαπίστευσης του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. από τη Γενική Διεύθυνση Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κατέθεσε ο τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων- βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Βασίλης Κόκκαλης.

Αναλυτικά το αίτημα προς τον πρόεδρο της Επιτροπής Χρήστο Μπουκώρο , αναφέρει:

«Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,

Λίγες, μόλις, μέρες μετά, τις κατά γενική ομολογία, αποτυχημένες πληρωμές των Οικολογικών Σχημάτων και των Συνδεδεμένων Ενισχύσεων από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, στο πλαίσιο του πρώτου χρόνου εφαρμογής της ΚΑΠ 2023-2027, που επέτειναν τα αδιέξοδα και την αγωνία των αγροτών μας, σε μια πολύ κρίσιμη γι’ αυτούς περίοδο, ήλθε και η επιστολή της Γενικής Διεύθυνσης Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης (DGAGRI) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προς τις ελληνικές αρχές, για να επιβεβαιώσει την τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο Οργανισμός και κατ’ επέκταση το σύστημα των αγροτικών επιδοτήσεων στη χώρα μας.

Μια επιστολή, η οποία θέτει σε αμφισβήτηση την επάρκεια του ΟΠΕΚΕΠΕ να ανταποκριθεί στα καθήκοντά του, για την  έγκαιρη, σωστή και με διαφάνεια καταβολή των ενωσιακών επιδοτήσεων και κρίνει ως απόλυτα αναγκαίο τον άμεσο επανέλεγχο της σχετικής διαπίστευσης του. Μια επιστολή, η οποία από μόνη της συνιστά τρανταχτή απόδειξη της αποτυχίας της κυβερνητικής πολιτικής να διασφαλίσει το αυτονόητο και το κεκτημένο των προηγούμενων χρόνων, σε ότι αφορά τις επιδοτήσεις των αγροτών μας” καταλήγει η ανακοίνωση.

www.ertnews.gr

Περισσότερα Εδω!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο