15.7 C
Almyros
25 Σεπτεμβρίου 2024 05:19
ESPA
ΑρχικήΘΕΣΣΑΛΙΑΑρχαιολογικές ανασκαφές στα Φάρσαλα

Αρχαιολογικές ανασκαφές στα Φάρσαλα

Ενόψει της νέας ανασκαφικής περιόδου το ερχόμενο καλοκαίρι, ο Δήμαρχος Φαρσάλων κ. Μάκης Εσκίογλου υποδέχθηκε στο γραφείο του την υπεύθυνη της Καναδικής εκσκαφής κ. Δρ. Μargriet J. Haagsma και την εκπρόσωπο της ΙΕ’ Εφορείας Αρχαιοτήτων Λάρισας κ. Σοφία Καραπάνου.

Στο πλαίσιο της σύσκεψης που ακολούθησε, συζητήθηκαν όλες οι λεπτομέρειες για τη νέα ανασκαφική έρευνα η οποία θα πραγματοποιηθεί το χρονικό διάστημα από 6 Ιουλίου μέχρι 11 Αυγούστου, με τη συμμετοχή 25 φοιτητών του Πανεπιστήμιου της Alberta του Καναδά.

Σε δήλωσή του, ο Δήμαρχος Φαρσάλων κ. Μάκης Εσκίογλου τόνισε τα εξής: «Θέλω να ευχαριστήσω τόσο την κ. Haagsma, αλλά και την κ. Καραπάνου για την πολύτιμη συμβολή τους στην μεγάλη προσπάθεια για την ανάδειξη της πλούσιας ιστορικής κληρονομίας της επαρχίας μας. Υπάρχει συνεχής συνεργασία μεταξύ του Δήμου μας, της ΙΕ Εφορείας Αρχαιοτήτων Λάρισας και του Πανεπιστήμιου Alberta του Καναδά. Από την πλευρά μας θα συνεχίσουμε να συνδράμουμε με κάθε μέσο σ’ αυτόν τον διαρκή αγώνα να ανασύρουμε από το σκοτάδι του χρόνου το ιστορικό μας μεγαλείο».

www.ertnews.gr

Περισσότερα Εδω!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο