26.2 C
Almyros
23 Σεπτεμβρίου 2024 13:25
ESPA
ΑρχικήΘΕΣΣΑΛΙΑΔιεθνές Πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης Κωφών Βετεράνων στο Βόλο

Διεθνές Πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης Κωφών Βετεράνων στο Βόλο

Ο Αθλητικός Σύλλογος Κωφών-Βαρήκοων Λάρισας, η Περιφέρεια Θεσσαλίας, ο Δήμος Βόλου και η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση Συλλογικής και Κοινωνικής Ωφέλειας «ΚΟΙΝ.ΣΕ.Π Παγκόσμια Αγκαλιά», διοργανώνουν από τις 28 Μαΐου έως 1 Ιουνίου το Διεθνές Πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης Κωφών Βετεράνων.

Στη διοργάνωση θα λάβουν μέρος έξι ομάδες ανδρών. Οι αγώνες θα πραγματοποιηθούν στο ΕΑΚ Βόλου και στο Κλειστό Γυμναστήριο Νέας Ιωνίας. Η ενίσχυση του θεσμού αυτού καθώς και η διοργάνωση του πρωταθλήματος στοχεύουν στη σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των χωρών, την ανάπτυξη αθλητικών και πνευματικών ικανοτήτων των βετεράνων κωφών και βαρήκοων αθλητών στη διατήρηση της σωματικής και ψυχικής υγείας αλλά και της συμπερίληψης των ατόμων με αναπηρία και την τιμητική αναγνώριση των αθλητών που διακρίθηκαν στο παρελθόν.

Σε δηλώσεις της στην ΕΡΤ3 η Ευγενία Φραγκούλη, πρόεδρος του Συλλόγου “Παγκόσμια Αγκαλιά”, ανέδειξε το γεγονός ότι στο επερχόμενο τουρνουά θα εμπλακεί με δύο τρόπους, αρχικά ως μέλος του ΔΣ της ΕΣΚΑΘ και ως ιδρύτρια της ΚΟΙΝ.ΣΕ.Π. Παγκόσμια Αγκαλιά, η οποία -μεταξύ άλλων- ευθύνεται και για την κατάκτηση τριών χρυσών μεταλλίων της Εθνικής ομάδας Κωφών Γυναικών.

Επίσης ο Αθανάσιος Ρέντζιος, πρόεδρος του ΑΣ Κωφών-Βαρήκοων Λάρισας, Χρυσός Ολυμπιονίκης με την εθνική ομάδα Κωφών Ποδοσφαίρου και μέλος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Κωφών, μιλώντας στη νοηματική ευχαρίστησε όλους τους φορείς που έβαλαν το λιθαράκι τους στη διεξαγωγή του τουρνουά, ενώ τόνισε ότι στόχος είναι η σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των χωρών και η αναβάθμιση του αθλητικού πνεύματος.

Ρεπορτάζ Φ. Παύλου

www.ertnews.gr

Περισσότερα Εδω!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο