27.3 C
Almyros
24 Σεπτεμβρίου 2024 17:27
ESPA
ΑρχικήΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΙνδία: Λάθος μέτρηση έδειξε θερμοκρασία 52,9 βαθμών Κελσίου στο Νέο Δελχί

Ινδία: Λάθος μέτρηση έδειξε θερμοκρασία 52,9 βαθμών Κελσίου στο Νέο Δελχί

Η θερμοκρασία ρεκόρ που καταγράφηκε αυτή την εβδομάδα στην πρωτεύουσα της Ινδίας, Νέο Δελχί, με τον υδράργυρο να σκαρφαλώνει στους 52,9 βαθμών Κελσίου, ήταν υψηλότερη κατά 3 βαθμούς Κελσίου, σε σχέση με την πραγματική, όπως ανακοίνωσε η ινδική κυβέρνηση το Σάββατο, κάνοντας λόγο για λάθος ενός μετεωρολογικού αισθητήρα.

Ινδία: Μέρισμα ρεκόρ προς την κυβέρνηση αποφάσισε η κεντρική τράπεζα

Το ινδικό υπουργείο Μετεωρολογίας (IMD) διερεύνησε την μέτρηση της Τετάρτης από τον μετεωρολογικό σταθμό στο Mungeshpur, μια πυκνοκατοικημένη συνοικία του Δελχί, “και βρήκε σφάλμα αισθητήρα 3°C”, όπως δήλωσε ο υπουργός Γεωεπιστημών, Kiren Rijiju.

«Τώρα έχουν τεθεί σε εφαρμογή διορθωτικά μέτρα», είπε ο υπουργός, έκανε λόγο για ιστορικό ρεκόρ σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ, ωστόσο να δώσει επίσημη διόρθωση για την θερμοκρασία που σημειώθηκε την Τετάρτη.

Το IMD ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι η μέγιστη θερμοκρασία που αναφέρθηκε από τον μετεωρολογικό σταθμό Mungeshpur “δεν είναι σωστή λόγω δυσλειτουργίας του αισθητήρα”.

Ωστόσο, το ρεκόρ θερμοκρασίας της πόλης όπως όλα δείχνουν έχει καταρριφθεί.

Δύο μετεωρολογικοί σταθμοί στην πρωτεύουσα ανέφεραν θερμοκρασίες 49ο C και 49,1ο C την Τετάρτη. Το IMD ανακοίνωσε ότι αυτοί οι δύο σταθμοί είχαν ελεγχθεί και δεν αναφέρθηκαν σφάλματα στους αισθητήρες.

Εσπασε το ρεκόρ του 1998

Η υψηλότερη θερμοκρασία που είχε καταγραφεί προηγουμένως στο Νέο Δελχί ήταν 48,4ο C τον Μάιο του 1998, όπως ανέφερε το προσχέδιο της έκθεσης του IMD.

Η σφοδρή ζέστη «καίει» εδώ και μέρες πολλές περιοχές της Ινδίας. Τουλάχιστον 33 άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων των εκλογικών αξιωματούχων σε υπηρεσία, πέθαναν από θερμοπληξία στις πολιτείες Uttar Pradesh και Bihar στο βορρά και Odisha στα ανατολικά την Παρασκευή. Σημειώνεται ότι η χώρα με τους περισσότερους κατοίκους στον κόσμο διοργανώνει προεδρικές εκλογές από τις 19 Απριλίου, όντας οι μεγαλύτερες εκλογές σε όλο τον κόσμο.



Περισσότερα Εδω!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο