20.7 C
Almyros
22 Σεπτεμβρίου 2024 21:14
ESPA
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΟ καιρός με την Α. Τυράσκη: Υποχώρηση της θερμοκρασίας για λίγες ημέρες...

Ο καιρός με την Α. Τυράσκη: Υποχώρηση της θερμοκρασίας για λίγες ημέρες και ισχυροί βοριάδες στο Αιγαίο, νέα άνοδος από Δευτέρα

Σε χαμηλότερα επίπεδα σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες θα κυμανθεί η θερμοκρασία σήμερα Παρασκευή, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Αναστασία Τυράσκη, ενώ παράλληλα θα πνέουν ισχυροί βοριάδες στο Αιγαίο. Μικρή άνοδο θα παρουσιάσει η θερμοκρασία το σαββατοκύριακο στα ηπειρωτικά, όπου και θα φτάσει γενικά τους 35 με 36 βαθμούς, ενώ οι βοριάδες στο Αιγαίο θα φτάνουν τα 7 μποφόρ. Ωστόσο, σταδιακά από τη Δευτέρα περιμένουμε νέα θερμή μεταφορά αερίων μαζών από την Αφρική, που θα ανεβάσει τη θερμοκρασία στα επίπεδα των 40 βαθμών γύρω στα μέσα της εβδομάδας.

Πιο αναλυτικά, σήμερα Παρασκευή στο ανατολικό Αιγαίο προβλέπονται νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρων τοπικών βροχών, βαθμιαία όμως ο καιρός θα βελτιωθεί.

Στην υπόλοιπη χώρα ηλιοφάνεια, με τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι – απόγευμα στα ηπειρωτικά και πιθανότητα για τοπικές μπόρες κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι βορείων διευθύνσεων, στο Ιόνιο έως 5 μποφόρ, στο Αιγαίο έως 6 και πολύ τοπικά έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία στις περισσότερες περιοχές έως 32 με 34 βαθμούς, τοπικά στα δυτικά και νότια ηπειρωτικά, τη νότια Κρήτη και τα Δωδεκάνησα έως 35 με 36 βαθμούς.

Στην Αττική προβλέπεται ηλιοφάνεια με πρόσκαιρες νεφώσεις. Οι άνεμοι βόρειοι έως 4 με 5 και στα ανατολικά έως 6 μποφόρ, η θερμοκρασία έως 34 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται ηλιοφάνεια με παροδικές νεφώσεις και πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών τις μεσημεριανές ώρες. Οι άνεμοι ασθενείς, η θερμοκρασία έως 32 βαθμούς.

Αναστασία Τυράσκη, Φυσικός – Μετεωρολόγος (MSc)

www.ertnews.gr

Περισσότερα Εδω!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο