22.3 C
Almyros
23 Σεπτεμβρίου 2024 19:23
ESPA
ΑρχικήLIFE"Αν υπάρχει Θεός θα είμαι ένα από τα...

“Αν υπάρχει Θεός θα είμαι ένα από τα…

Προ ημερών ο Νίκος Καρβέλας ανέβασε ένα βίντεο όπου μιλούσε για την θρησκεία και τις εκκλησίες και την καταπολέμηση της ανισότητας και της φτώχειας, που όπως ανέφερε μεγάλο μερίδιο ευθυνών έχει η εκκλησία.

Αυτές του οι δηλώσεις προκάλεσαν αντιδράσεις όπως ήταν αναμενόμενο και έτσι ο μουσικοσυνθέτης και συγγραφέας θέλησε να ξεκαθαρίσει κάποια πράγματα.

Ο Νίκος Καρβέλας δημοσίευσε ένα νέο βίντεο, στο οποίο τοποθετείται για τις προηγούμενες δηλώσεις του, θέλοντας να διευκρινήσει το νόημα όλων όσων είπε:

“Θα ήθελα να ξεκαθαρίσω τι εννοούσα στο προηγούμενο βίντεο όταν μίλησα για γκρέμισμα των εκκλησιών. Δεν εννοούσα γκρέμισα των εκκλησιών με γκασμάδες και εκσκαφείς. Γκρεμίζοντας τις εκκλησίες δεν θα γίνει κανείς πλούσιος. Νόμιζα ότι θα το καταλαβαίνατε αυτό, είναι αυτονόητο. Το εννοούσα μεταφορικά. Εννοούσα με ξήλωμα της εκκλησίας, της εκκλησιαστής εξουσίας».

 

Δείτε επίσης: Νίκος Καρβέλας: “Πως να πείσεις έναν άνθρωπο ότι ο βασικός του εχθρός είναι ο καλύτερός του φίλος;”

 

Στην πορεία, ο συνθέτης υποστήριξε ότι είναι ένας από τους μεγαλύτερους οπαδούς της θρησκείας.

“Αυτή τη στιγμή όσο κι αν σας φαίνεται περίεργο, έως αστείο, εγώ τυχαίνει να είμαι ίσως ένας από τους καλύτερους και από τις μεγαλύτερους οπαδούς της χριστιανικής θρησκείας. Δηλαδή αν υπάρχει Θεός θα είμαι ένα από τα πολύ αγαπημένα του τέκνα, γιατί δεν πειράζω κανέναν, δεν ενοχλώ κανέναν, σέβομαι όλους, θα ήθελα να υπάρχει ισότητα, μάχομαι για την ισότητα, την πνευματική και την οικονομική ισότητα και συγχωρώ όταν κάποιος μου ζητήσει συγγνώμη. Άρα εγώ είμαι ένας πολύ καλός χριστιανός κατά λάθος. Όλοι εσείς οι οποίοι βρίζετε, μισείτε, πολεμάτε, σκοτώνετε είστε αντίχριστοι και άθεοι και δεν έχετε καμία σχέση με αυτό που ονομάζεται πίστη στον Θεό” είπε.

Τέλος, δήλωσε:

“Εγώ είμαι πιστός στην ιδέα του χριστιανισμού. Σε κανέναν όμως παπά και μητροπολίτη. Προσπαθώ να σε αφυπνίσω πιστέ άνθρωπε. Δεν σου λέω να γίνεις άπιστος, το αντίθετο. Σου λέω να γίνεις πιστός. Να πιστέψεις στον Θεό”.

 

Δείτε ακόμη: Νίκος Καρβέλας: “Δεν έχω λεφτά, δεν είμαι συστημικός, ανήκω στο σύστημα θέλοντας και μη”

 

Περισσότερα Εδω!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο