26.4 C
Almyros
22 Σεπτεμβρίου 2024 17:31
ESPA
ΑρχικήΑΛΜΥΡΟΣΕπιστροφή στα θρανία για τους μαθητές των σχολείων του Αλμυρού.

Επιστροφή στα θρανία για τους μαθητές των σχολείων του Αλμυρού.

 

Το πρώτο κουδούνι για τους μαθητές των σχολείων του Αλμυρού χτύπησε και  είχαμε σήμερα αγιασμό στα  σχολεία του Αλμυρού. Στο Γενικό Λύκειο σήμερα μετά τις 9:00 ξεκίνησε ο αγιασμός .Το Παρών έδωσαν ο Δήμαρχος Αλμυρού κ. Εσερίδης, ο αντιδήμαρχος κ. Σπύρος Βαλαμούτης, οι καθηγητές του Λυκείου και οι μαθητές. Τον αγιασμό τέλεσε ο Ιερέας Πατήρ Χρήστος Μπούντης.

Μετά το τέλος του αγιασμού διαβάστηκε μήνυμα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Δημητριάδος και Αλμυρού κ Ιγνατίου προς τους Μαθητές.  Κατόπιν τον λόγο πήρε ή πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου Θεσσαλίας κυρία Χρύσα Τσαγανού. Μεταξύ των άλλων η κυρία Τσαγανού ανέφερε  ότι τα χρόνια αυτά θα τα θυμάστε σε όλη σας την ζωή . Μετά την οικογένεια που είναι ο ποιο σημαντικός κρίκος στην αλυσίδα της κοινωνίας έρχεται το σχολείο και μέσα στο σχολείο γίνεστε μια ομάδα με τους φίλους σας και τους καθηγητές.

 

Το λόγο πήρε μετά ο Δήμαρχος της πόλης του Αλμυρού κ. Εσερίδης Δημήτριος οπού κατά την ομιλία του αναφέρθηκε στα παιδία ότι οι καθηγητές είναι οι δεύτεροι γονείς σας όπου θα μπορούν να αντιμετωπίσουν όποιο πρόβλημα προκύψει κατά την φοίτηση στο σχολείο. Επιπλέον ο Δήμαρχος αναφερόμενος στα παιδιά της τελευταίας τάξης του Λυκείου τους προέτρεψε ώστε να στοχεύσουν σε σχολές που θα τους δώσουν επαγγελματική αποκατάσταση ώστε να μπορούν αύριο να δημιουργήσουν και να συντηρήσουν μια οικογένεια. Ακόμη και εάν θέλουν τα παιδιά να γίνουν υδραυλικοί , ηλεκτρολόγοι, και γενικά να δουλέψουν σε χειρωνακτικά επαγγέλματα ο Δήμαρχος τους προέτρεψε να μην ντραπούν και να ακολουθήσουν τα παραπάνω επαγγέλματα. Κλείνοντας ο κύριος Εσερίδης Δημήτριος ανέφερε ότι οι μαθητές μπορούν να συζητούν τα προβλήματα που έχουν με τους καθηγητές και  έχουν την δυνατότητα να μεταβούν στο Δημαρχείο και να δουν τον Δήμαρχο ότι ώρα ότι μέρα θέλουν καθώς το γραφείο του Δημάρχου είναι ανοιχτό για τους μαθητές για οτιδήποτε χρειαστούν.

Τέλος  τον λόγο πήρε και ο αντιδήμαρχος κ. Σπύρος Βαλαμούτης που ευχήθηκε και αυτός με την σειρά του προς τους μαθητές καλή σχολική χρονιά.

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο