26.4 C
Almyros
22 Σεπτεμβρίου 2024 17:27
ESPA
ΑρχικήΜΑΓΝΗΣΙΑΒόλος: Διευρυμένη συνεδρίαση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας

Βόλος: Διευρυμένη συνεδρίαση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας

Παρουσία του Γεν. Γραμματέα Αποκατάστασης Φυσικών Καταστροφών και Κρατικής Αρωγής κ. Πέτρου Καμπούρη πραγματοποιήθηκαν το πρωί οι εργασίες της διευρυμένης συνεδρίασης της Διοικητικής Επιτροπής της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου Μαγνησίας.

Κεντρικό θέμα που απασχόλησε τις εργασίες, οι επιπτώσεις στην επιχειρηματικότητα από τις συνέπειες της κλιματικής κρίσης, αλλά και η ανταπόκριση της Πολιτείας στην αποκατάσταση και αποζημίωση πληγέντων επιχειρηματιών.

Το παρών στη συνεδρίαση έδωσε και ο Πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας(Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε.) κ. Γιώργος Καββαθάς, ο οποίος και χαιρέτησε τις εργασίες της συνεδρίασης και αναφερόμενος στις επιμελητηριακές εκλογές του Νοεμβρίου υπογράμμισε με νόημα ότι θα πρέπει να εκλέγονται όχι «μπροστινοί», αλλά κανονικοί Πρόεδροι, ώστε να εκπροσωπείται η υγιής επιχειρηματικότητα.

Ακολούθησε ομιλία του Προέδρου του Επιμελητηρίου Μαγνησίας κ. Αριστοτέλη Μπασδάνη με θέμα «Η Μαγνησία στη δίνη της κλιματικής κρίσης-Daniel, 1 χρόνος μετά», όπου έκανε μία αναδρομή στις δράσεις και παρεμβάσεις του Επιμελητηρίου, αλλά και στις ενέργειες που έγιναν τον τελευταίο ένα χρόνο που σχετίζονται με τη Μαγνησία που βρέθηκε στην δίνη της κλιματικής κρίσης.

Ακόμη, ο κ. Μπασδάνης έκανε ειδική αναφορά στο κοινωνικό δίκτυο αλληλεγγύης που στήθηκε με την συμβολή 30 Επιμελητηρίων της χώρας, την ιδιωτική πρωτοβουλία (Τράπεζες, μεγάλους Ομίλους επιχειρήσεων, κ.α.), την Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου, αλλά και την Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Βόλου, ώστε να βρεθούν δίπλα σε κάθε επαγγελματία που επλήγη, αλλά στο κοινωνικό σύνολο με την διανομή νερού που γίνονταν σε καθημερινή βάση σε περιοχές που αντιμετώπιζαν πρόβλημα υδροδότησης.

«Στα απόνερα της κλιματικής αυτής κρίσης, συμπλήρωσε ο κ. Μπασδάνης, είχαμε προ μηνός την εμφάνιση εκατομμυρίων νεκρών ψαριών από την Κάρλα να διοχετεύονται στον Παγασητικό, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τον τουρισμό της παράκτιας ζώνης του Βόλου.

Και ενώ πρώτοι είχαμε προβλέψει την καταστροφή, ερχόμαστε -και πάλι με παρεμβάσεις μας- να σταθούμε δίπλα στους επαγγελματίες που ένα χρόνο τώρα δεν μπορούν να σηκώσουν κεφάλι στην κυριολεξία από τα απανωτά χτυπήματα.

Ως επιχειρηματική κοινότητα οφείλουμε να σταθούμε όρθιοι. Παραμένουμε προσηλωμένοι στους στόχους για μια νέα παραγωγική και ισχυρή επιχειρηματικότητα μέσα από τη συνεργασία με τα άλλα Επιμελητήρια της Θεσσαλίας και της χώρας, αλλά και τους συναρμόδιους τοπικούς φορείς.

Πιστεύουμε στις δυνάμεις των μικρομεσαίων επαγγελματιών και επιχειρηματιών, στον παραγωγικό σφυγμό τους και τη δίψα τους για δημιουργία και πρόοδο. Ενώνουμε τις δυνάμεις για μια χρονιά που θα αποφέρουν καρπούς οι αγώνες μας».

www.ertnews.gr

Περισσότερα Εδω!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο