19.6 C
Almyros
1 Οκτωβρίου 2024 20:29
ESPA
ΑρχικήΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΚίνα ηλεκτρικά αυτοκίνητα: Παραδόσεις ρεκόρ από Li Auto και Zeekr τον...

Κίνα ηλεκτρικά αυτοκίνητα: Παραδόσεις ρεκόρ από Li Auto και Zeekr τον Σεπτέμβριο

Οι κινεζικές μάρκες νέων ενεργειακών αυτοκινήτων Li Auto και Zeekr έσπασαν αμφότερες ρεκόρ παράδοσης EV τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας που δημοσιεύθηκαν την Τρίτη.

Uber: Συνεργασία με κινεζική startup αυτόνομης οδήγησης για ρομποταξί στα Αραβικά Εμιράτα

Τα νέα ενεργειακά οχήματα περιλαμβάνουν τα υβριδικά και τα οχήματα που τροφοδοτούνται αποκλειστικά με μπαταρία. Η κατηγορία αντιπροσώπευε περισσότερα από τα μισά νέα επιβατικά αυτοκίνητα που πωλήθηκαν στην Κίνα τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, σύμφωνα με στοιχεία του κλάδου.

Τα ρεκόρ του Σεπτεμβρίου έθεσαν τις βάσεις σε Li Auto και Xpeng για να ξεπεράσουν τις προβλέψεις παράδοσης που είχαν ανακοινωθεί προηγουμένως

Η Li Auto ανέφερε 53.709 παραδόσεις τον Σεπτέμβριο, σημειώνοντας ρεκόρ και αύξηση 5% σε σχέση με το προηγούμενο ρεκόρ που είχε επιτευχθεί τον Ιούλιο. Τα αυτοκίνητα της εταιρείας διαθέτουν ρεζερβουάρ καυσίμου για την επέκταση της εμβέλειας της μπαταρίας.

Η εταιρεία ηλεκτρικών αυτοκινήτων Zeekr που ανήκει στην Geely παρέδωσε επίσης 21.333 οχήματα τον Σεπτέμβριο, αριθμός που αποτελεί ρεκόρ.

Οι Nio, BYD, Xiaomi και Aito, που αναπτύχθηκαν από κοινού από την Huawei, δεν έχουν ακόμα δημοσιοποιήσει τις παραδόσεις Σεπτεμβρίου.

Οι αγορές της ηπειρωτικής Κίνας και του Χονγκ Κονγκ ήταν κλειστές την Τρίτη λόγω αργίας. Οι αγορές του Χονγκ Κονγκ πρόκειται να ανοίξουν ξανά την Τετάρτη, ενώ οι αγορές της ηπειρωτικής χώρας δεν πρόκειται να ξαναρχίσουν τις συναλλαγές μέχρι τις 8 Οκτωβρίου.

Κίνα: Ρεκόρ Σεπτεμβρίου και υπέρβαση προβλέψεων

Η Xpeng έκανε παραδόσεις ρεκόρ 21.352 ηλεκτρικών αυτοκινήτων τον Σεπτέμβριο, συμπεριλαμβανομένων περισσότερων από 10.000 μονάδων του κουπέ M03 της μάρκας Mona που απευθύνεται στη μαζική αγορά, και κυκλοφόρησε στα τέλη Αυγούστου.

Αυτό το αυτοκίνητο και άλλα νέα μοντέλα που κυκλοφόρησαν φέτος από Κινέζους ανταγωνιστές πωλούνται όλα φθηνότερα από το αντίστοιχο Tesla μοντέλο.

Το Tesla Model Y SUV πωλείται στα 249.900 γουάν (35.630 δολάρια), ενώ το πιο προσιτό αυτοκίνητο της μάρκας, το Model 3, ξεκινά από 231.900 γουάν. Μετά τις μειώσεις τιμών νωρίτερα φέτος, η Tesla διατήρησε τις ίδιες τις τιμές αυτό το καλοκαίρι.

Τα ρεκόρ του Σεπτεμβρίου έθεσαν τις βάσεις σε Li Auto και Xpeng για να ξεπεράσουν τις προβλέψεις παράδοσης που είχαν ανακοινωθεί προηγουμένως, ενώ η Zeekr απείχε μερικές χιλιάδες οχήματα για να φτάσει το μέσο μηνιαίο ελάχιστο που χρειάζεται για να επιτύχει έναν ετήσιο στόχο τον οποίο έχει θέσει πριν από λίγο διάστημα.



Περισσότερα Εδω!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο