14.7 C
Almyros
8 Οκτωβρίου 2024 01:28
ESPA
ΑρχικήΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑAmazon: Η Wells Fargo χτυπά καμπανάκι για τα κέρδη του επόμενου έτους

Amazon: Η Wells Fargo χτυπά καμπανάκι για τα κέρδη του επόμενου έτους

Σε πτώση πάνω από 2,5% βρίσκεται η μετοχή της Amazon τη Δευτέρα, μετά από μια σπάνια υποβάθμιση αναλυτών που διατυπώνουν ευθέως τις ανησυχίες τους για τις τάσεις των περιθωρίων κέρδους του κολοσσού του ηλεκτρονικού εμπορίου το επόμενο έτος, τις οποίες η ανάπτυξη στον κλάδο του cloud computing είναι απίθανο να αντισταθμίσει.

Amazon: Αντιμέτωπη με καταγγελία για αντεργατικές πρακτικές

Η Wells Fargo Securities υποβάθμισε την μετοχή της Amazon σε equal weight από overweight, με τον αναλυτή Ken Gawrelski να γίνεται ένας από τους λίγους αναλυτές που παρακολουθούνται από το Bloomberg που δεν έχουν σύσταση buy για τη μετοχή. Μείωσε επίσης την τιμή στόχο του από 225 σε 183 δολάρια, ένα από τα χαμηλότερα στη Wall Street.

H μετοχή της Amazon φέτος έχει σημειώσει άνοδο 23% ξεπερνώντας την άνοδο 19% του Nasdaq 100 Index

Η μετοχή του γίγαντα του ηλεκτρονικού εμπορίου και του cloud computing είχε υποχωρήσει στις 6μμ ώρα Ελλάδας στα 181,6 δολάρια, ενώ συνολικά φέτος έχει σημειώσει άνοδο 23% ξεπερνώντας την άνοδο 19% του Nasdaq 100 Index.

Αmazon: Η δυσμενής πρόβλεψη για το α’ εξάμηνο 2025

Η Amazon «ήταν μια συνεπής θετική ιστορία αναθεώρησης, αλλά πιστεύουμε ότι οι παράγοντες πιέζουν τις αναθεωρήσεις βραχυπρόθεσμα», έγραψε ο Gawrelski. «Ενώ η αγορά είναι πιο έτοιμη για πίεση στο 4ο τρίμηνο [λειτουργικά έσοδα], προειδοποιούμε ότι η επέκταση του περιθωρίου θα μπορούσε να περιοριστεί και το α’ εξάμηνο του 2025.

Υπάρχει περιορισμένη ορατότητα για την επανέναρξη των θετικών αναθεωρήσεων των εκτιμήσεων μέχρι τις προοπτικές της εταιρείας τον Ιούλιο του 2025, έγραψε, και η ισχύς της δραστηριότητας του cloud computing AWS της Amazon, από μόνη της δεν είναι αρκετή.

Η Amazon είναι μία από τις πιο αγαπημένες μετοχές στη Wall Street, με περίπου το 94% των αναλυτών να κατέχουν ισοδύναμη βαθμολογία buy στη μετοχή, ενώ κανένας δεν συνιστά sell. Ο μέσος στόχος τιμής του αναλυτή των 219 δολαρίων περίπου μονάδων αντιπροσωπεύει και ανοδικά περίπου 18% τους επόμενους 12 μήνες.

Η ευρεία αισιοδοξία σχετίζεται σε μεγάλο βαθμό με την επιχείρηση AWS, η οποία αναμένεται να έχει θετικές προοπτικές στη ζήτηση που σχετίζονται με την τεχνητή νοημοσύνη, αν και υπάρχουν βραχυπρόθεσμες ανησυχίες σχετικά με το πόσα χρήματα δαπανά η εταιρεία σε επενδύσεις που σχετίζονται με την τεχνητή νοημοσύνη



Περισσότερα Εδω!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο