25.1 C
Almyros
8 Οκτωβρίου 2024 14:31
ESPA
ΑρχικήΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑSamsung: Η «συγγνώμη» προς τους επενδυτές και οι προειδοποιήσεις για τα κέρδη

Samsung: Η «συγγνώμη» προς τους επενδυτές και οι προειδοποιήσεις για τα κέρδη

«Συγγνώμη» για τις απογοητευτικές επιδόσεις της ζήτησε η Samsung Electronics, προειδοποιώντας ότι τα κέρδη του τρίτου τριμήνου του τεχνολογικού κολοσσού θα είναι κάτω από τις προσδοκίες της αγοράς.

«Αγαπητοί πελάτες, επενδυτές και εργαζόμενοι που πάντα αγαπούσατε τη Samsung Electronics. Σήμερα, η διοίκηση της Samsung Electronics θα ήθελε πρώτα να σας ζητήσει συγγνώμη. Προκαλέσαμε ανησυχίες σχετικά με τη θεμελιώδη τεχνολογική μας ανταγωνιστικότητα και το μέλλον της εταιρείας λόγω των επιδόσεών μας που υπολείπονται των προσδοκιών της αγοράς. Πολλοί μιλούν για την κρίση της Samsung. Εμείς που ηγούμαστε της επιχείρησης, είμαστε υπεύθυνοι για όλα αυτά».

Samsung Electronics: Περισσότερες απολύσεις στο εξωτερικό

Σε επιστολή του ο αντιπρόεδρος της Samsung Electronics, Επικεφαλής του Τμήματος Λύσεων Συσκευών, Jun Younghyun, υπογραμμίζει ωστόσο ότι η Samsung πάντα μετέτρεπε τις κρίσεις σε ευκαιρίες, έχοντας μια ιστορία πρόκλησης, καινοτομίας και υπέρβασης: «Σίγουρα θα μετατρέψουμε τη δεινή κατάσταση που αντιμετωπίζουμε αυτή τη στιγμή σε μια ευκαιρία για ένα άλμα προς τα εμπρός. Η διοίκηση μας θα πρωτοστατήσει στην υπέρβαση της κρίσης».

Και καταλήγει γράφοντας: «Παρακαλούμε δώστε μας την υποστήριξή σας και την ενθάρρυνσή σας, ώστε η Samsung Electronics να μπορέσει για άλλη μια φορά να επιδείξει τη δύναμή της».

Ολόκληρη η επιστολή της Samsung

Αγαπητοί πελάτες, επενδυτές και εργαζόμενοι που πάντα αγαπούσατε τη Samsung Electronics.

Σήμερα, η διοίκηση της Samsung Electronics θα ήθελε πρώτα να σας ζητήσει συγγνώμη.

Προκαλέσαμε ανησυχίες σχετικά με τη θεμελιώδη τεχνολογική μας ανταγωνιστικότητα και το μέλλον της εταιρείας λόγω των επιδόσεών μας που υπολείπονται των προσδοκιών της αγοράς. Πολλοί μιλούν για την κρίση της Samsung. Εμείς που ηγούμαστε της επιχείρησης, είμαστε υπεύθυνοι για όλα αυτά.

Πελάτες, επενδυτές και εργαζόμενοι.

Η Samsung, ωστόσο, πάντα μετέτρεπε τις κρίσεις σε ευκαιρίες, έχοντας μια ιστορία πρόκλησης, καινοτομίας και υπέρβασης.

Σίγουρα θα μετατρέψουμε τη δεινή κατάσταση που αντιμετωπίζουμε αυτή τη στιγμή σε μια ευκαιρία για ένα άλμα προς τα εμπρός.

Η διοίκηση μας θα πρωτοστατήσει στην υπέρβαση της κρίσης.

Πάνω από όλα, θα αποκαταστήσουμε τη θεμελιώδη τεχνολογική μας ανταγωνιστικότητα. Η τεχνολογία και η ποιότητα είναι η ψυχή μας. Είναι το καμάρι της Samsung Electronics για το οποίο δεν μπορούμε ποτέ να κάνουμε συμβιβασμούς. Αντί για βραχυπρόθεσμες λύσεις, θα εξασφαλίσουμε θεμελιώδη ανταγωνιστικότητα. Επιπλέον, πιστεύω ότι μόνο οι νέες τεχνολογίες που δεν υπάρχουν στον κόσμο και η άριστη ποιότητα ανταγωνιστικότητας είναι οι μόνοι τρόποι για να επιστρέψει η Samsung Electronics.

Δεύτερον, θα προετοιμαστούμε για το μέλλον πιο διεξοδικά. Θα αναζωπυρώσουμε το μοναδικό μας πάθος να πρωτοστατήσουμε στο μέλλον χωρίς φόβο και να προσκολληθούμε στους στόχους μας μέχρι το τέλος και να τους πετύχουμε. Θα επανοπλιστούμε με ένα πνεύμα πρόκλησης για να τρέξουμε προς έναν υψηλότερο στόχο, αντί για μια αμυντική νοοτροπία για να προστατεύσουμε αυτό που έχουμε.

Τρίτον, θα εξετάσουμε ξανά την οργανωτική κουλτούρα και τις μεθόδους εργασίας μας και θα διορθώσουμε αμέσως ό,τι πρέπει να διορθωθεί. Θα ξαναχτίσουμε την παραδοσιακή οργανωτική μας κουλτούρα εμπιστοσύνης και επικοινωνίας. Αν βρούμε προβλήματα στον χώρο, θα τα εκθέσουμε ως έχουν και θα κάνουμε έντονες συζητήσεις για να τα βελτιώσουμε. Συγκεκριμένα, θα επικοινωνούμε ενεργά με τους επενδυτές μας όποτε έχουμε την ευκαιρία.

Αγαπητοί πελάτες, επενδυτές και εργαζόμενοι.

Εάν αμφισβητήσουμε σκληρά τον εαυτό μας, είμαστε σίγουροι ότι μπορούμε να μετατρέψουμε την τρέχουσα κρίση σε μια νέα ευκαιρία. Παρακαλούμε δώστε μας την υποστήριξή σας και την ενθάρρυνσή σας, ώστε η Samsung Electronics να μπορέσει για άλλη μια φορά να επιδείξει τη δύναμή της.

Σας ευχαριστώ.

Αντιπρόεδρος της Samsung Electronics

Επικεφαλής του Τμήματος Λύσεων Συσκευών

Jun Younghyun

Οι προβληματισμοί

Νωρίτερα η  Samsung ανέφερε ότι η επιχείρηση των τσιπ τεχνητής νοημοσύνης με έναν άγνωστο σημαντικό πελάτη αντιμετωπίζει καθυστερήσεις, ενώ οι Κινέζοι ανταγωνιστές αύξησαν τις προμήθειες συμβατικών τσιπ, συμβάλλοντας στη μείωση των κερδών της από ημιαγωγούς.

Τα σχόλια καταδεικνύουν τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η εταιρεία, η οποία είναι ο μεγαλύτερος κατασκευαστής τσιπ μνήμης στον κόσμο για τρεις δεκαετίες, αλλά μάχεται τον αυξανόμενο ανταγωνισμό τόσο σε συμβατικά όσο και σε προηγμένα τσιπ.
Ο μεγαλύτερος κατασκευαστής τσιπ μνήμης, smartphone και τηλεοράσεων στον κόσμο υπολόγισε λειτουργικά κέρδη 9,1 τρισεκατομμυρίων γουόν (6,78 δισεκατομμύρια δολάρια) για τους τρεις μήνες που έληξαν στις 30 Σεπτεμβρίου, έναντι 10,3 τρισεκατομμυρίων γουόν LSEG SmartEstimate.

Αυτό θα συγκριθεί με 2,43 τρισεκατομμύρια γουόν την ίδια περίοδο ένα χρόνο νωρίτερα και 10,44 τρισεκατομμύρια γουόν το προηγούμενο τρίμηνο.

«Τα κέρδη είναι ένα σοκ σε σύγκριση με αυτό που περίμεναν πολλοί αναλυτές αρχικά», δήλωσε ο Lee Minhee, αναλυτής της BNK Investment & Securities.

«Δεν βλέπω τα κέρδη της να βελτιώνονται το τρέχον τρίμηνο», είπε.

Η καθυστερημένη ανταπόκριση της Samsung στην αγορά τσιπ τεχνητής νοημοσύνης αυξάνει την εξάρτησή της από παραδοσιακά τσιπ χαμηλότερου περιθωρίου, καθιστώντας την πιο ευάλωτη στον ανταγωνισμό από την Κίνα και επιβραδύνοντας τη ζήτηση για smartphone και υπολογιστές, λένε οι αναλυτές.

Τα τσιπ υψηλού περιθωρίου που χρησιμοποιούνται σε διακομιστές τεχνητής νοημοσύνης οδηγούν σε ανάκαμψη στην αγορά των chip μετά την ύφεση μετά την πανδημία πέρυσι.

Η τιμή της μετοχής της Samsung, που έχει ήδη μειωθεί περισσότερο από 20% μέχρι στιγμής φέτος, υποχώρησε 1,6% μετά τις εκτιμήσεις για τα κέρδη.



Περισσότερα Εδω!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο