28.5 C
Almyros
10 Οκτωβρίου 2024 16:22
ESPA
ΑρχικήΘΕΣΣΑΛΙΑΔιαμαρτυρία Θεσσαλών αγροτών σε ΕΛΓΑ και ΟΠΕΚΕΠΕ στη Λάρισα

Διαμαρτυρία Θεσσαλών αγροτών σε ΕΛΓΑ και ΟΠΕΚΕΠΕ στη Λάρισα

Διαμαρτυρία στα γραφεία του ΕΛΓΑ και του ΟΚΕΠΕΠΕ στη Λάρισα, πραγματοποίησαν  αγρότες, μέλη των Ομοσπονδιών Αγροτικών Συλλόγων από τους τέσσερις νομούς της Θεσσαλίας.

Οι εκπρόσωποι των αγροτών βρέθηκαν αρχικά στα γραφεία του ΕΛΓΑ, όπου είχαν συνάντηση και συζήτηση με τα υπηρεσιακά στελέχη του οργανισμού θέτοντας για άλλη μια φορά το θέμα των αποζημιώσεων από τις από τις ζημιές που προκάλεσε ο Daniel, επισημαίνοντας ότι αυτές «δεν καλύπτουν τις ζημιές στην παραγωγή, τις αδικίες που έγιναν και τις καθυστερήσεις που υπάρχουν ακόμη σε συναδέλφους, ενώ οι κτηνοτρόφοι δεν αποπληρώθηκαν ακόμη».

Αμέσως μετά τη συνάντηση ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων ν. Λάρισας Ρίζος Μαρούδας υπογράμμισε, ότι, όπως έγινε γνωστό, τα χρήματα που δίνονται στους παραγωγούς από τις ζημιές του Daniel, καταβάλλονται από ειδικό ταμείο της Ε.Ε. και δεν προέρχονται από τους πόρους και τον προϋπολογισμό του ΕΛΓΑ, γεγονός που -όπως είπε ο κ. Μαρούδας- προκαλεί πολλά ερωτήματα για τον τρόπο με τον οποίο δόθηκαν.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων κ. Καρδίτσας κ. Κ. Τζέλας, επισήμανε για άλλη μια φορά ότι ο κανονισμός του ΕΛΓΑ είναι αναχρονιστικός και δεν καλύπτει τις ζημιές.

Ακολούθησε παράσταση διαμαρτυρίας των αγροτών και στα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ για το γεγονός ότι ο Οργανισμός στέλνει «ραβασάκια» σε 190.000 αγρότες σε όλη τη χώρα και στην Θεσσαλία καλώντας τους να επιστρέψουν ως αχρεωστήτως καταβληθέντα ποσά ύψους 50 με 60 εκατ. ευρώ που έλαβαν το 2022. Ο κ. Τζέλας τόνισε, ότι δεν πρόκειται οι αγρότες να επιστρέψουν αυτά τα χρήματα, αφού δεν πρόκειται για λάθος από την πλευρά των αγροτών.

www.ertnews.gr

Περισσότερα Εδω!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο