28.5 C
Almyros
10 Οκτωβρίου 2024 19:10
ESPA
ΑρχικήΜΑΓΝΗΣΙΑΕνημερωτική συνάντηση του ΑΝΚΑ με το Job Center του Δήμου Βόλου

Ενημερωτική συνάντηση του ΑΝΚΑ με το Job Center του Δήμου Βόλου

Την Πέμπτη 10η Οκτωβρίου, έπειτα από πρωτοβουλία του στελεχών της Αναπτυξιακής Καρδίτσας (ΑΝ.ΚΑ.) πραγματοποιήθηκε επίσκεψη και ενημερωτική συνάντηση στο χώρο του Γραφείου Διευκόλυνσης, Ενδυνάμωσης και Τεκμηρίωσης της Απασχόλησης “Job Center” Δήμου Βόλου (Λαχανά 5 και Λήμνου, Παλαιά Βόλου). 

 Σκοπός της συνάντησης ήταν η γνωριμία των στελεχών των δύο Φορέων, η αμφίδρομη ενημέρωση για τις τρέχουσες αλλά και μελλοντικές δράσεις, με ανοιχτό το πεδίο της προοπτικής συνεργασίας. 

Ειδικότερα, τα στελέχη της ΑΝ.ΚΑ. παρουσίασαν εκτενώς το Κέντρο Υποστήριξης Επιχειρηματικότητας Ανέργων και Μειονεκτούντων Πολιτών του Δήμου Καρδίτσας (Κ.ΥΠ.Ε.Α.) που λειτουργεί από τον Νοέμβριο του 2022 στην Καρδίτσα, την διεπιστημονική ομάδα που το απαρτίζει, τη μεθοδολογία, τις παρεχόμενες υπηρεσίες καθώς και τα μέχρι τώρα “success-stories” των εξυπηρετούμενών τους. H δράση του Κ.ΥΠ.Ε.Α. στοχεύει στην ενδυνάμωση των δεξιοτήτων και της επάρκειας για επιχειρηματική εκκίνηση των ανέργων και των ειδικών κοινωνικών ομάδων. 

Στο πλαίσιο αυτό ο κος Ευάγγελος Σακελλαρίου (Διευθυντής της ΑΝ.ΚΑ.), μίλησε γενικότερα και για την φιλοσοφία της ΑΝ.ΚΑ.,η οποία ιδρύθηκε το 1989 και η νομική της μορφή είναι “Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρία ΟΤΑ”, και εστιάζει στην οικοδόμηση ικανοτήτων και ενδυνάμωση του τοπικού πληθυσμού και των λιγότερο ευνοημένων με στόχο την πρόληψη του κοινωνικού τους αποκλεισμού. Αξίζει να αναφερθεί πως η ΑΝ.ΚΑ. υλοποιεί προγράμματα και έργα για την ανάπτυξη των αγροτικών και αστικών περιοχών με την ανάδειξη και αξιοποίηση των κάθε μορφής πόρων, προτάσσοντας ως κινητήριο μοχλό την τοπική πρωτοβουλία και την επιχειρηματικότητα. 

Παράλληλα, τα στελέχη του Job Center Δήμου Βόλου παρουσίασαν αναλυτικά το πλαίσιο εργασίας τους, τη διεπιστημονικότητα στην προσέγγιση, τις υπηρεσίες και τις συνέργειες από τη μέχρι τώρα πορεία της Δομής στοχεύοντας στην ενίσχυση της απασχολησιμότητας των λιγότερο ευνοημένων κατοίκων κατα προτεραιότητα της περιοχής παρέμβασης ΣΒΑΑ Βόλου. 

Η συνάντηση ήταν δίωρης διάρκειας και πραγματοποιήθηκε σε κλίμα άριστης επικοινωνίας, ενώ τονίστηκε η σημασία μελλοντικής συνεργασίας των δύο Φορέων μέσω της ανταλλαγής τεχνογνωσίας και των συνεργειών.

Τέλος, δόθηκε αμφίδρομα ενημερωτικό υλικό για τη διασύνδεση των υπηρεσιών.

Το Job Center Δήμου Βόλου εκπροσώπησε το σύνολο της ομάδας έργου: Μαρκέλλα Βαλσάμη, Βάσια Αλεξίου, Ευθαλία Γεωργίου (Κοινωνικοί Λειτουργοί), Γεώργιος Χριστοδούλου (Ψυχολόγος), Ιωάννα Μπεφανη (Οικονομολόγος), Ελένη Βαραλή (Διοικητικός). Την ΑΝ.ΚΑ εκπροσώπησε ο Διεθυντής της κος Ευάγγελος Σακελλαρίου και η ομάδα του Κ.ΥΠ.Ε.Α. κα Ελευθερία Μουστάκα (Ψυχολόγος) και οι Οικονομολόγοι κα Αθανασία Κουρτεσιώτη και Παρασκευή Φλώρου.

Το Γραφείο Διευκόλυνσης, ενδυνάμωσης και τεκμηρίωσης της απασχόλησης (Job Center) στην περιοχή παρέμβασης – ΣΒΑΑ Βόλου» με κωδικό ΟΠΣ (MIS) 6005092, είναι συνεχιζόμενη δομή προιώθησης της απασχόλησης στα πλαίσια εφαρμογής της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΣΒΑΑ) Βόλου και χρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω του προγράμματος “Θεσσαλία 2021-’27”.

Για περισσότερες πληροφορίες για το Job Center του Δήμου Βόλου, ανατρέξτε:

https://volos-pronoia.gr/index.php/grafeio-diefkolynsis-endynamosis-tekmiriosis-tis-apasxolisis-job-center

Για περισσότερες πληροφορίες για το ΚΥΠΕΑ της ΑΝΚΑ, ανατρέξτε:

https://anka.gr/index.php/el/programmata/kypea

Περισσότερα Εδω!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο